14 nap után megtalálták az ausztrál pusztaságban rekedt trió második tagját

Phu Tran, Ausztrália, túlélő
Vágólapra másolva!
Élve találták meg az ausztrál pusztaságban rekedt háromtagú társaság második tagját is. A férfi kiszáradás és az erős napsütés okozta sérülések miatt orvosi ellátásra szorult. Egyik társára vasárnap találtak rá, a csapat harmadik tagját még keresik.
Vágólapra másolva!

Két nő és egy férfi november 19-én indult kirándulni autóval az ausztráliai Északi területen fekvő Alice Springsből, de kocsijuk a Hugh-folyó medrében ragadt. A társaság három napig próbálta a kocsit kiszabadítani, aztán szétváltak, hogy segítséget keressenek.

Az 52 éves Tamra McBeath-Riley-t vasránap találták meg Forrás: NT Police

A kutyájával az autó közelében maradó 52 éves Tamra McBeath-Riley úgy maradt életben, hogy pocsolyavizet ivott és kekszet evett. 12 nap után találta meg a rendőrség.

A 40 éves Phu Tranra Alice Springstől 160 kilométerre, 14 nap után bukkant rá kedden egy gazda egy elhagyatott ingatlanon, a férfi szintén pocsolyavizet ivott. A 46 éves Claire Hockridge után még kutatnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Trant erősen kiszáradt és megviselt állapotban találták meg.

A 40 éves Phu Tran három nap után segítségért indult Forrás: NT Police

Kissé zavarodott volt, de miután vizet és ennivalót kapott a farmertől, javult az állapota.

A rendőrség helikopterekkel és gyalog is folytatja a keresést. „Nagyon nehéz a terep, homokos dűnék, kemény agyag, sűrűn álló fák és sziklák váltakoznak" - mondta el hétfőn a mentőakcióról tájékoztató Pauline Vicary felügyelő.