Alaposan feldíszitették a washingtoni Fehér Ház helyiségeit, ahogy a cikkünkben lévő videóban és galériában is látható. A mindenkori amerikai elnök lakó-és munkahelyének számító épület termeit, csarnokait, folyosóit az év legszebb részére csodálatosan kidekorálták. December elsején a First Lady, Melania Trump jelentette be, hogy az idei látványosságot a "The Spirit of America" ihlette. 

Egy közel egyperces klipet is megosztottak a közösségi oldalakon, melyben Melanie Trump sétál a fényektől ragyogó karácsonyfák között és a díszeket igazgatja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“The Spirit of America” #ChristmasWhiteHouse2019

First Lady Melania Trump (@flotus) által megosztott bejegyzés,

A Fehér Ház közleményében a First Lady azt írja, hogy az idei karácsony alkalmával megbecsülésüket szeretnék kifejezni azok felé, akik alakítják országukat, és olyan hellyé teszik, melyet büszkén hívhatnak otthonuknak. Amikor utazom az országban, azok a dolgos emberek és családok inspirálnak, akikkel találkozom. Nem számít, hogy melyik államot tartják otthonuknak, sok amerikai osztozik erős értékrendünkben és becsüli nagyra nagyszerű nemzetünk tradícióit és történelmét - írja az elnök felesége.

A közlemény szerint Melanie Trump személyesen válaszotta ki az ünnepi időszak minden elemét, a hazafias szellemre fókuszálva, melyet mindannyian magukénak vallanak.

Melanie Trump emellett megköszönte az alkalmazottaknak és az önkénteseknek is, akiknek munkája lehetővé tette, hogy a ház elkészüljön a karácsonyi időszakra. Mindenkinek boldog karácsonyt és új évet kívánok - tette hozzá. 

A turisták a nagy előcsarnokban, illetve a nagy folyosón fejezhetik be a látogatást, ahol huszonkét örökzöld, tizennégy aranymagnólia sövény és tíz virágos váza látható a "télikert" részeként.

A Fehér Ház külső részén százhat, az amerikai elnök aláírásával ellátott karácsonyi koszorút is kihelyeztek, ötvennyolc karácsonyfával, több mint huszonnégy méter virágfüzérrel és kétezer-ötszáz fényfüzérrel és több mint négyszáz aranycsillaggal - olvasható a Fox News oldalán.

Tizenötezer felett van a kézzel kötött masnik száma és további négyszáz, szintén kézzel kötött papírvirágot készítettek el.

A ház nyilvános részei egész decemberben várják a látogatókat. 

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik a feldíszített Fehér Házról:

Karácsonyi dekoráció a washingtoni Fehér Ház étkezőjében 2019. december 2-án.Forrás: MTI/AP/Alex Brandon