Húsz év börtönre ítéltek szerdán egy 35 éves minneapolisi férfit, mert négy évvel ezelőtt meggyilkolta barátnőjét, Adelie "Addie" Jensent, akinek a holttestét azóta sem találták meg. A férfi ugyanis a legbrutálisabb módszerekkel semmisítette azt meg, és a bűnjelek elrejtéséről is gondoskodott.

Egy újabb bizonyíték segítségével tisztázódott, hogy mi történt a fiatal nővel négy évvel ezelőtt. 

Az ügyész szerint Dow 2015 november 18-án délután 5 körül lelőtte Jensent. Ezután

a holttestét a munkahelyén, egy raktárépület egyik szekrényében rejtette el, majd később, hogy végleg megsemmisítse, feldarabolta,

és a maradványokat a város különböző részein szórta szét. Ezután a szobában lévő kanapét, amelyen a gyilkosság történt, és amin a vérfoltok tisztán láthatóak voltak, bátyjával együtt felvágták, majd különféle helyekre dobálták el a darabjait. Dow ezek után még arra is rávette bátyját, hogy segítsen neki átfesteni a nappalit, hogy az összes bűnjelet eltüntessék.

Dow ezután évekig azt hazudta a rendőröknek, és Jensen szüleinek, hogy a nő életben van.

Mielőtt Dow lelőtte Jensent, állítólag rendszeresen veszekedtek, többször is szakítottak.

Jensen anyja ezt mondta a tárgyaláson:

Addie halála mindannyiunk számára szörnyű veszteség, amit sosem fogunk feldolgozni. A közös gyerekük elvesztette az anyját, a lányaink a nővérünket, mi pedig az imádott lányunkat! És rajtunk, a közeli családtagokon kívül kívül még sok-sok barátot, rokont megvisel Adelie Katherine Jensen szörnyű halála. Joshua Dow egy elvetemült gyilkos, aki elvette tőlünk a mi okos, fiatal, gyönyönyű lányunkat"

A férfiról kiderült az is, hogy többszörösen büntetett előéletű: még 2016-ban elítélték bűnjelek elrejtése és kábítószer-kereskedelem miatt, 2020-ban szabadult volna, ám a mostani vádak miatt további 20 évet kapott - írja a Foxnews.com.