Az Egyesült Államokban is javában zajlanak a karácsonyi előkészületek, fényárban úsznak már a városok. A New York-i Rockefeller Központ előtt 87. alkalommal állították fel a város karácsonyfáját.

Bár az első karácsonyfát 1931-ben állították fel a komplexum előtt a nagy válság idején, hogy jobb kedvre derítse a munkásokat, először hivatalosan csak 1933-ban világították ki a karácsonyfát.

Az idén 87. alkalommal felállított fa Floridából érkezett. A 14 tonnás fát múlt csütörtökön vágták ki.

A 23,5 méter magas norvég lucfenyő kora szombaton érkezett a Rockefeller Centerhez. A fát egy daru emelte le a pótkocsiról, és 10:30 körül helyezte a helyére a jégpályán lévő ikonikus Prometheus-szobor mellett - írja az NBC.

Miután több mint 50 000 színes égővel feldíszítették a fát, és a tetejére elhelyezték az ikonikus Swarovski csillagot, december 4-én szerdán egy hatalmas show-műsor keretében felkapcsolták a fényeit, amit élőben közvetítettek.

Bill de Blasio New York-i polgármester a Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa fénydíszeinek ünnepélyes bekapcsolásán 2019. december 4-énForrás: MTI/AP/Kathy Willens

Bill de Blasio polgármester gombnyomással kapcsolta fel a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa fénydíszeit. 

New York, 2019. december 5. (A képre kattintva galéria nyílik)Forrás: MTI/AP/Kathy Willens

Az ünnepségen Billy Porter és Idina Menzel is fellépett.

Billy Porter és Idina Menzel a Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfa fénydíszeinek ünnepélyes bekapcsolásánForrás: MTI/AP/Kathy Willens

A kivilágított karácsonyfa és a feldíszített tér 2020. január 14-ig, péntekig lesz látható.

Fényárban úszik a New York-i Rockefeller Központ előtt felállított karácsonyfaForrás: MTI/AP/Kathy Willens

Utána a fát a Habitat for Humanity számára adományozzák, hogy otthont készítsenek belőle.