Elfogták a moszkvai kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait - videó

2019.12.06. 16:57

Elfogták Moszkvában és Ingusföldön az orosz fővárosban november elején elkövetett kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait - közölte a kiemelt ügyek felderítésével foglalkozó orosz Nyomozó Bizottság (SZK) pénteken.

A bűnözői csoportot vezető Haszan Poloknojevet és öt társát többrendbeli emberölés és tiltott fegyverbirtoklás címén vették őrizetbe. Poloknojev orosz hírügynökségek szerint benzinkúthálózatot üzemeltetett Ingusföldön. A bűncselekmény indítékát egyelőre nem közölték.

Mint ahogy azt korábban az Origo is megírta Ibragim Eldzsarkijevet, aki az orosz belügyminisztérium szélsőséges csoportok elleni fellépésért felelős területi részlegének vezetője volt Ingusföldön, öccsével együtt lőtték agyon november 2-án Moszkvában. Az Eldzsarkijev fivérekkel egy támadó több pisztolylövéssel végzett az utcán. A támadást az utcai biztonsági videokamera rögzítette.

Ibragim Eldzsarkijev ellen már korábban is követtek el támadást. A rendőrtiszt szolgálati kocsijára január 12-én lövéseket adtak le egy másik autóból, amikor Csecsenföldről Ingusföldre hajtott. Eldzsarkijev a támadást épségben megúszta, de három kísérője is megsebesült. Az elkövetőknek sikerül elmenekülniük a helyszínről.

A merénylet után Eldzsarkijev állami védelmet kapott. Moszkvában azonban magánügyben járt, testőrök nem voltak vele.

KAPCSOLÓDÓ CIKK