Bebizonyították: hazugság, hogy a húsfogyasztás káros lenne a környezetre

tehén, agrárium, mezőgazdaság, szarvasmarha, állattenyésztés
Hagyományosan nem kockázatos iparág az állattenyésztés, mégis ezek a legküzdősebb vállalkozások az agráriumban
Vágólapra másolva!
Folyamatosan azt hangoztatják a különböző állat- és már a klímavédő szervezetek is, hogy a hús rossz, nem szabad azt enni. Most azonban brit tudósok cáfolták ezt az állítást, és rámutattak, hogy a húsfogyasztásnak valójában nagyon is sok előnye van - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Szinte már a csapból is az folyik az állatvédő, klímahisztiző szervezetek részéről, hogy vegánként kellene élnie az embereknek, mert az egy „zöldebb" megoldás itt, a klímakatasztrófa közepette. A húsfogyasztóknak kedvez azonban a University of Edinburgh és a skóciai Rural College tudóscsoportjának kijelentése, akik egy londoni panelbeszélgetésen arról beszéltek, hogy valójában nagy szükség van a húsra – főleg a gyerekek körében,

akiknél fontos szerepet játszik a fizikai és a mentális fejlődésben.

Az már csak tetézi a dolgokat, hogy a fejlődő országok tekintetében az élőállat helyetti alternatívák egyáltalán nem javítják a földhasználatot.

Illusztráció Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Geoff Simm professzor szerint manapság csak az élőállat tartásának költségeire irányul a figyelem, holott annak hatalmas gazdasági, szociális és környezeti előnyei is vannak. A hús fontos forrása az embereknek szükséges proteinnek és energiának is, és már akár egészen kevés fogyasztása is fontos hatással lehet az emberre. A professzor arra is felhívta a figyelmet, hogy a vegánok sokszor azzal érvelnek, hogy ezzel az életmóddal csökkentenék a földek használatát – ennek az elméletnek azonban tulajdonképpen több tanulmány is ellentmond.

Szintén hasonló állásponton volt Mike Coffey professzor is, aki szerint teljesen értelmetlen vegánnak állni. A professzor elmondta, ha például az Egyesült Királyságban hirtelen mindenki vegán lenne, az elég káros hatással lenne az ország környezetére.