Odesszai iskolatűz: újabb holttesteket találtak

2019.12.07. 10:24

Már hét halálos áldozata van az odesszai katasztrófának. A helyi gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában szerdán, iskolaidőben csaptak fel a lángok, egyelőre nem lehet tudni, hogy miért.

Újabb két holttestet találtak a mentést végzők szombaton a romok között, így hétre emelkedett a tűz halálos áldozatainak száma. Az ukrán rendőrség még nyolc eltűnt embert tart nyilván.

A tűzesetben 31-en megsérültek közülük 17-et kórházban ápolnak. 

Forrás: AFP/Oleksandr Gimanov

Odessza megye helyettes rendőrkapitánya, Szerhij Sajhet szombaton közölte, hogy a vizsgálat elsődleges eredményei alapján két embert gyanúsítanak a tűzeset kapcsán, akiket rövidesen az Odessza megyei ügyészségre szállítanak, és vádat emelnek ellenük. A megyei rendőrség sajtóosztálya szerint a rendőrségi vezető nem zárta ki, hogy a nyomozás előrehaladtával emelkedhet a gyanúsítottak száma.

A hatalmas tűz a szakközépiskolának helyet adó történelmi épületben szerda délelőtt tört ki. Amikor felcsaptak a lángok, több mint 400-an tartózkodtak az iskolában. A tűz okáról még nem tájékoztattak a hatóságok. Az odesszai hatóságok kétnapos gyászt hirdettek.