Odesszai iskolatűz: újabb holttesteket találtak

Odessza, tűz, középiskola
Firefighters extinguish a fire inside a college building in central Odessa on December 4, 2019. - Ukrainian President Volodymyr Zelensky warned on December 5, 2019 that a deadly fire in the southern port city of Odessa could claim more victims, saying 14 people were still missing. (Photo by Oleksandr GIMANOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Már hét halálos áldozata van az odesszai katasztrófának. A helyi gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában szerdán, iskolaidőben csaptak fel a lángok, egyelőre nem lehet tudni, hogy miért.
Vágólapra másolva!

Újabb két holttestet találtak a mentést végzők szombaton a romok között, így hétre emelkedett a tűz halálos áldozatainak száma.

Az ukrán rendőrség még nyolc eltűnt embert tart nyilván.

A tűzesetben 31-en megsérültek közülük 17-et kórházban ápolnak.

Forrás: AFP/Oleksandr Gimanov

Odessza megye helyettes rendőrkapitánya, Szerhij Sajhet szombaton közölte, hogy a vizsgálat elsődleges eredményei alapján

két embert gyanúsítanak a tűzeset kapcsán,

akiket rövidesen az Odessza megyei ügyészségre szállítanak, és vádat emelnek ellenük. A megyei rendőrség sajtóosztálya szerint

a rendőrségi vezető nem zárta ki, hogy a nyomozás előrehaladtával emelkedhet a gyanúsítottak száma.

A hatalmas tűz a szakközépiskolának helyet adó történelmi épületben szerda délelőtt tört ki. Amikor felcsaptak a lángok, több mint 400-an tartózkodtak az iskolában. A tűz okáról még nem tájékoztattak a hatóságok. Az odesszai hatóságok kétnapos gyászt hirdettek.