A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, Azbej Tristan a magyarok együttérzési és szolidaritási üzenetét vitte az afrikai országba, a dzsihadisták által elkövetett keresztényellenes terrortámadások túlélőitől pedig a soha nem gyengülő hit üzenetét hozza majd haza.

Azbej Tristan a közösségi oldalán arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt napokat Burkina Fasóban töltötte, ahol egyre sűrűsödnek a keresztényeket célzó terrortámadások.

Azbej Tristan és Philippe Ouedraogo burkina fasói bíboros.Forrás: Origo

Legutóbb épp egy hete, advent első vasárnapján gyilkoltak meg 14, a saját templomukban imádkozó, ártatlan keresztény embert.

A magyar államtitikár a helyi keresztény közösség képviselőivel.Forrás: Origo

Az utunkról eddig nem számoltam be, mert azt a lehető legnagyobb titokban kellett végeznem, nehogy felkeltsem a dzsihadista terrorszervezetek figyelmét, akik a keresztények és a mérsékelt muzulmánok mellett a nyugatiakra is utaznak - fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy

üzenetet vitt a népirtást túlélő üldözött keresztényeknek: a magyarok együttérzését és szolidaritását. Tőlük pedig a soha nem gyengülő hit üzenetét hozza majd haza.

A terrortámadások túlélői.Forrás: Origo

Azbej Tristan nemsokára Ghánába látogat.