Halálos fenyegetést kapott a bevándorlásellenes AfD egyik képviselője

2019.12.08. 17:28

Szélsőbaloldali aktivisták halálosan megfenyegették Christina Baumot, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) párt egyik regionális parlamenti képviselőjét. Fakeresztet tettek a képviselőnő és férje fogorvosi rendelőjének bejárata elé, amelyre a „náci prostituált" és más gyalázkodó feliratokat írtak, és a halála időpontját is megadták. Németországban minden második politikai párt elleni támadás az AfD ellen irányul – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Spiegel Online információi alapján.

Az ügyben nyomozó heilbronni (Baden-Württemberg) rendőrség közleménye szerint a civilben fogorvosként praktizáló képviselőnő rendelője előtt hagyott keresztet „különféle feliratokkal látták el, amelyek egyrészt sértéseket, másrészt fenyegetést tartalmaztak a parlamenti képviselőre nézve".

Forrás: V4NA

Az egyik feliratban ez állt: „Náci prostituált Baum, utánad nem fog kukorékolni a kakas, meghalt 2019. december 31-én".

Baum, aki 2016 óta képviseli a bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) pártot Baden-Württemberg szövetségi tartomány parlamentjében, egy fotót is posztolt a gyalázatos cselekményről a Twitteren. „Politikai ellenfeleink gyűlölete most termést hozott" – tette hozzá.

Nem ez az első alkalom, hogy a politikust inzultus érte a szélsőbaloldal részéről: októberben betörtek az AfD tauberbischofsheimi kampányirodájába, jelentős anyagi kárt okozva.„Az AfD-vel szemben a (tartományi) kormányok és a régi pártok által táplált gyűlölet magjai ijesztőek, és ez a támadás Christina Baum ellen csak a jéghegy csúcsa. Az AfD képviselői elleni támadások egyre gyakoribbak, ahogy az AfD rendezvényei ellen irányulóak is, és most már nyíltan az AfD-s politikusok életére is törnek" – reagált a szerdai eseményekre Jörg Meuthen, a migrációt ellenző párt társelnöke.

Nyomatékosan felszólítom a régi pártok képviselőit és a sajtót, hogy állítsák le az AfD elleni gyűlöletkampányukat! – tette hozzá Meuthen.

Idén ősszel az AfD állt a pártok vagy képviselők ellen elkövetett támadások középpontjában: 52 erőszakos esemény közül 26 a jobboldali politikai tömörülés ellen irányult Németországban.