Földrengés rázta meg Olaszországot, több épület megrongálódott

Olaszország, templom, földrengés
Barberino di Mugello, 2019. december 9. A megrongálódott San Silvestro templom a Firenze megyében fekvő Barberino di Mugello településen 2019. december 9-én, miután 4,5-es erősségű földrengés rázta meg a régiót. MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel földrengés volt Firenze északi részén. Az embereknek kimenekülniük otthonaikból, több épület megrongálódott. Egész Olaszországban késnek, vagy nem is járnak a vonatok.
Vágólapra másolva!

A földrengés 4,5-ös volt, halálos áldozatok nincsenek. A rengés pillanatában rengetegen szaladtak ki a házukból, senki nem sérült meg komolyabban.

A megrongálódott San Silvestro templom a Firenze megyében fekvő Barberino di Mugello településen Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Enrico Rossi kormányzó azt mondta, néhány épület megsérült. Több kép is megjelent a San Silvestro templomról, ahogy a falai megrepedtek. A templom Barberino di Mugello településen található, a földrengés epicentrumában.

A földrengés miatt a vonatközlekedést is leállították,

ugyanis a vonattársaságnak kötelező ellenőriznie a sínek állapotát, 4-esnél nagyobb erősségű földrengés esetén - írja a Reuters. Néhány vonalon azóta újraindultak a vonatok, de jelentősek a késések.