Lezárták Brno belvárosát, miután egy kemikáliákkal teli lakásban egy férfi holttestére bukkanatak - számolt be a Cseh Távirati Iroda (CTK).

A cseh rendősréget a társasház lakói hívták ki azzal, hogy furcsa szagok terjengenek a lépcsőházban, az egyik szomszéd pedig azt mondta a kiérkező járőröknek, hogy már legalább egy hete nem látta a gyanús lakás tulajdonosát. A brnói rendőrök feltörték a bejárati ajtót, és miután behatoltak az ingatlanba, meglepődve látták, hogy az egész lakás tele van veszélyes vegyszerekkel. 

A bejárati ajtó betörését követően a kollégák egy középkorú férfi holttestére bukkantak a nappaliban, és mivel az egész lakás tele volt veszélyes kemikáliákkal, elrendeltük a környék evakuálását -  nyilatkozta a CTK-nak Bohumil Malásek a városi rendőrség szóvivője, aki hozzátette, hogy hétfő délelőtt összesen 25 családnak kellett elhagynia az otthonát, a Samalová utcát lezárták a forgalom elől is.

A cseh rendőrök azt nem részletezték, hogy milyen vegyszerekkel volt tele az adott lakás(illusztráció).Forrás:Facebook/ Policie.cz

A társasházat speciális védőruhában levő tűzszerészek lepték el, és a helyszínre érkezett egy speciális  mobil laborkocsi is.