Nem kelt el Diana hercegnő estélyije, amelyben John Travoltával táncolt

John Travolta, Diana hercegnő, tánc, kínos,
Tánc John Travoltával, 1985-ben. Később a hercegnő fekete estélyiruháját 1 millió dollárért, vagyis közel 260 millió forintért árverezték el egy torontói aukción.
Vágólapra másolva!
Nem kelt el Diana walesi hercegnő kék bársonyruhája, amelyet akkor viselt, amikor 1985-ben John Travoltával táncolt a washingtoni Fehér Házban.
Vágólapra másolva!

Nem akadt senki a hétfői londoni árverésen, aki megadta volna a ruháért minimálisan elvárt 200 ezer fontot (80 millió forint). Pedig az előzetes várakozások szerint a Victor Edelstein-ruha leütési ára elérhette volna a 250-350 ezer fontot.

Tánc John Travoltával, 1985-ben. Később a hercegnő fekete estélyiruháját 1 millió dollárért, vagyis közel 260 millió forintért árverezték el egy torontói aukción. Forrás: Pete Souza

A hercegnő és Travolta a színész Szombat esti láz című filmjének zenéjére táncolt a Reagan házaspár által adott elnöki fogadáson. A 15 perces táncról készült képek bejárták az egész világot.

Travolta "tündérmesének" nevezte az élményt.

A ruhát Diana hercegnő nagyon szerette, ő nevezte el Travolta-ruhának, és még három alkalommal nyilvánosan is viselte. 1997-ben, tragikus halála előtt két hónappal árverésre bocsátotta, és a befolyt százezer fonttal (40 millió forinttal) az AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteket támogatta.

A ruhát akkor Maureen Dunkel floridai üzletasszony vette meg, aki azonban 2011-ben csődbe ment, ezért áruba bocsátotta. Az estélyit 2013-ban 240 ezer fontért (94 millió forintért) vette meg egy brit férfi, hogy a felesége kedvében járjon. Azóta nem fordult meg árverésen, most ismét a Kerry Taylor aukciósház kínálja eladásra.

A walesi hercegnő

két másik ruhája a várt leütési ár többszöröséért talált vevőre

a hétfői londoni aukción, egy másik, Katherine Cusack tervezte 1986-os kék bársonyruháért például a becsült legmagasabb ár dupláját, 60 ezer fontot (23,6 millió forint) fizették.

Egy Catherine Walker-féle rövidebb, matrózstílusú ruha, amelyet Diana a aukciósház szerint otthon, a privátszférájában viselt, a becsült ár hatszorosáért, 35 ezer fontért talált gazdára.