A Soros-szervezetek megint támadást indítottak Magyarország ellen Brüsszelben

TIMMERMANS, Frans
Brüsszel, 2019. január 30. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, a minőségi jogalkotás, az uniós intézményközi kapcsolatok, a jogállamiság, az uniós alapjogi charta tiszteletben tartása ügyében illetékes tagja a bizottság hetenkénti ülését követő brüsszeli sajtótájékoztatón 2019. január 30-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Értelmetlen vita folyt az európai uniós Általános Ügyek Tanácsának keddi, második meghallgatásán. Ugyanazok a vádak és szólamok hangzottak el, mint az előző ciklusban - nem véletlenül, Soros György emberei továbbra is bent ülnek az Európai Bizottságban, elég csak Frans Timmermansra, a testület alelnökére gondolni. A magyar kormány képviselői hiába érveltek alaposan, Soros kórusa - ahogy Kovács Zoltán fogalmazott - meg sem akarta hallani, csak ismételgették a korábbi nevetséges vádakat. 
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben fogadta el az Európai Parlament - saját szabályai felrúgásával, csalással - a Magyarországot megbélyegezni kívánó, Soros-Sargentini-jelentést. Miután a végletekig elfogult dokumentum átment az uniós döntéshozatalon, a tagállami minisztereket tömörítő Európai Unió Tanácsának asztalára került. Szeptemberben a testület tartott már egy meghallgatást, ahol Magyarországot Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte, kedden azonban következett az újabb kör.

Mint ismert, a brüsszeli bürokraták alapvetően azt kifogásolják, hogy a magyar kormány (több más kormánnyal egyetemben) nem hajlandó asszisztálni az általuk képviselt bevándorláspárti politikához, és belemenni abba, hogy korlátlanul jöhessenek migránsok Európába. Európai színtéren az összes konfliktus a migrációs kérdésre vezethető vissza és a bevándorláspárti erők napról napra egységesen, ugyanazt hajtogatják, még akkor is, ha százszor megcáfolták őket. Az Unió története során először bizonyosodott be, hogy politikáját kívülről irányítják: az előző ciklusban a bevándorláspárti milliárdos, Soros György komoly befolyást szerzett az uniós képviselők és a bizottsági tagok körében. A saját maga által készített listáról derült ki, hogy Brüsszel tele van Soros megbízható embereivel.

Továbbra is Soros befolyása alatt áll Brüsszel

Ilyen előzményeket követően került sor a keddi, az Európai Tanács finn elnöksége által összehívott meghallgatásra, ahol a tagállamok miniszterein kívül a Bizottság tagjai is jogosultak voltak részt venni. Ezen a ponton érdemes megnézni a politikai erőviszonyokat az Unió egyik legfontosabb testületében. Emlékezetes, az előző öt évben a Juncker-Timmermans páros irányította az egyik legfontosabb uniós testület munkáját, hozzájárulva a migrációs válság mélyüléséhez. Bár májusban európai választást tartottak, most egyértelműen és ismételten bebizonyosodott, hogy

Soros emberei továbbra is ott vannak a mostani bizottságban is.

Ez ellen tiltakozott Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is a meghallgatást követően. Frans Timmermans az előző ciklus után a mostaniban is bizottsági alelnök lesz. A holland politikusról közismert, hogy Soros egyik legfontosabb szövetségese. Valóságos történelme van kettőjük találkozóinak, legutóbb november közepén egyeztettek.

A beszámolókból kiderült, az európai Soros-világ ugyanott folytatja, ahol abbahagyta: a meghallgatáson nem voltak hajlandóak érdemi vitát folytatni, csak a szokásos jelszavaikat hangoztatták. Ebből is látszik, a migrációpárti blokk nem a párbeszédben, hanem sokkal inkább a konfliktusok elmélyítésében érdekelt. A meghallgatás megmutatta, hogy az amerikai milliárdoshoz köthető erők a következő ciklusban ugyanolyan vehemenciával fogják támadni Magyarországot.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Soros György amerikai milliárdos markában Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Sargentini-utód is színre lépett

Előkerült Judith Sargentini utódja is. Mint ismert, a holland, zöldpárti képviselő írta az elfogultságáról ismert, jogállamisági helyzetet vizsgáló jelentést. Sargentini az európai Soros-világ tökéletes kirakatszereplője: rajta volt az amerikai milliárdos által kézben tartott uniós politikusok listáján, mindent egy lapra feltéve támogatta a bevándorlást, és régóta gyűlöli Orbán Viktor és a magyar kormány politikáját. Miután végigvitte feladatát, még május előtt bejelentette, ez volt az utolsó ciklusa.

Gyorsan találtak azonban a helyére embert: az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága Gwendoline Delbos-Corfieldre bízta a Soros-Sargentini-jelentés további gondozását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Magyarország elleni eljárásban a francia zöldpárti képviselő fogja képviselni az EP álláspontját, szükség esetén pedig elkészíti a parlament következő állásfoglalását és tárgyal az intézmény nevében.

Gwendoline Delbos-Corfield egy A4-es lappal akciózik Forrás: Facebook

Várhelyi Olivér ellen is megmozdultak

A bevándorlásellenes blokk már a biztosjelöltek meghallgatásának idején megkezdte a támadást: a legmagasabb szinteken próbálták megakadályozni Várhelyi Olivér bővítési biztossá választását. Mint ismert, a magyar kormány a Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletének korábbi vezetőjét jelölte a tisztségre, amit Ursula von der Leyen bizottsági elnök támogatott. A csata azért alakult ki, mert Várhelyi az egyik legfontosabb portfóliót kapta volna, ez viszont nem nyerte el a Soros-blokk tetszését. Az ellenakció odáig fajult, hogy hazai titkosszolgálati értesülések szerint Soros György felhívta telefonon Daniela Schwarzert, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) igazgatóját, és azt kérte tőle, járjon közben Angela Merkel német kancellárnál Várhelyi jelöltségének elkaszálásában. Végül Schwarzer közbenjárása elmaradt, Sorosék próbálkozása sikertelen volt.

A Soros-szervezetek kórusa felsorakozott

- mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a vita után.

A Soros-szervezetek újabb és újabb jelentéseket adnak ki Magyarországról, ezzel pedig lehetetlenné teszik, hogy ez a joginak álcázott politikai eljárás egyszer véget érjen - tette hozzá.