Matteo Salvini: A jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában, és nem kivezetni onnan

SALVINI, Matteo
Róma, 2019. augusztus 26. Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, a Liga párt vezetője sajtótájékoztatót tart a szenátus római épületében 2019. augusztus 26-án. MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri
Vágólapra másolva!
A nehéz felfogásúak Európa igazi ellenségei, akik mindent elfogadnak, amit Brüsszel diktál - jelentette ki Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és az olasz jobboldali koalíció vezetője szerda esti parlamenti felszólalásában. A képviselőház után a szenátus is megszavazta Róma tervezett csatlakozását az Európai Stabilitási Mechanizmus (EMS) reformjához.
Vágólapra másolva!

Matteo Salvini beszédében hangsúlyozta, hogy a jobboldal tervei között nem szerepel Olaszország kivezetése az euróövezetből és az Európai Unióból.

- jelentette ki.

A Liga párt vezetője a nehéz felfogásúakat nevezte Európa igazi ellenségeinek, szerinte azokról van szó, akik azt gondolják, hogy mindent alá kell írni, ami Brüsszelből érkezik.

- hangoztatta Matteo Salvini.

Salvini jó szavazást kívánt a - csütörtökön új parlamentet választó - briteknek, kifejtve, hogy irigyli őket, mivel választhatnak, miközben Olaszország polgárai - mint fogalmazott - a hatalmi palotákba magát befészkelt kisebbség túszai. Hozzátette, hogy

a Liga tárt kapukkal várja soraiba a két kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) elégedetlen parlamenti tagjait.

Matteo Salvini, a Liga és az olasz jobboldali koalíció vezetője Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri

A baloldal egykor a tereken, a nép között volt. Ma a baloldal az ügyvezető igazgatói székeket részesíti előnyben az üzemi tanácsok helyett - jelentette ki Matteo Salvini.