Sírva gyászolják a Nigériában meggyilkolt Bernadettet korábbi csapattársai

2019.12.11. 11:03

A dunaújvárosi születésű K. Bernadett több éve élt Nigéria egyik elit negyedében három gyerekével és a kameruni férjével együtt. Vasárnap kegyetlenül meggyilkolták. Amikor korábbi csapattársai megtudták, sírva hívják egymást telefonon, hogy meghalt – írja a Blikk.

A családra két férfi támadott rá, a nőt meggyilkolták, a férjét életveszélyesen megkéselték. A TV2 hírműsora, a Tények információi szerint a család éppen az egyik gyerek születésnapját ünnepelte, amikor elment az áram. Kihívtak egy villanyszerelőt, de a férfi nem egyedül érkezett. A helyi média szerint a férj felismerte az egyik támadót, aki abban a lakóparkban volt villanyszerelő, ahol ők is laktak.

Ahogy tegnap írtuk, a két férfi külön szobába zárta Bernadettet és a férjét. Ezek után a nővel savat itattak, leszúrták majd egy párnával megfojtották. A férfi is megkéselték, de neki volt még annyi ereje, hogy egy segélykérő üzenetet küldjön a barátjának, aki hívta a rendőrséget.

A rendőrök gyorsan elfogták a támadókat, mert még a helyszínen voltak, amikor megérkeztek. A villanyszerelő elmondta, hogy korábban már kért pénzt a férfitól, de nem kapott. Most is pénzt akart szerezni tőle, de mivel felismerték, meg kellett gyilkolnia őket. Mindkét támadó azt hitte, hogy a családfő is meghalt, de a férfi él, bár egyelőre életveszélyes állapotban fekszik a kórházban. A gyerekeknek nem lett baja.

A Blikk úgy tudja, hogy tegnap este, a győri Arrabona Sárkányhajó Club volt versenyzői sírva hívták fel egymást, hogy a csapat egykori motorja, a vezérhajós Bernadett meghalt.

Berni nagyon aranyos, vidám csaj volt, de akkor szárnyalt igazán, amikor megismerkedett a szerelmével, Ákossal. Tíz éve még közösen indultak a sárkányhajós Európa-bajnokságon, aztán Bernit a cége kiküldte dolgozni Nigériába. Ákos viszont maradt Pesten, de a hatalmas távolság miatt véget ért a kapcsolatuk"

- emlékezett vissza az egyik korábbi csapattársa.

A lap az esettel kapcsolatban megkereste a magyar külügyminisztériumot is, akik a következőt válaszolták:

A magyar hölgy halálának körülményeit a hatóságok még vizsgálják, az abujai magyar követség felvette a kapcsolatot a nő magyar rokonaival"

KAPCSOLÓDÓ CIKK