Már 16 halálos áldozata van az odesszai iskolatűznek

2019.12.12. 11:59

Tizenhatra emelkedett az odesszai gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában december 4-i halálos áldozatainak száma.

"Jelen ismeretek szerint 16 ember halt meg, és több mint 30-an sérültek meg. Ketten kórházban haltak meg, 14 ember holttestét pedig a tragédia helyszínén találták meg" – tájékoztatott a megyei rendőrségi vezetés.

A kigyulladt iskola december 4-énForrás: AFP/Oleksandr Gimanov

Folytatódnak a tűz következményeinek felszámolására irányuló munkálatok. A tájékoztatás szerint a romok alatt megtalálták a korábban eltűntnek nyilvánított négy személy holttestét.

A szakközépiskolában múlt szerdán kitört tűz gyorsan terjedt tovább, s mintegy 4 ezer négyzetmétert borított lángokba. A tűz időpontjában több mint 400-an tartózkodtak az épületben. Az iskola mellett a történelmi épület még 19 más intézménynek, szervezetnek is helyt adott, köztük Ukrajna tengerbiológiai kutatóintézetének. A rendőrség a tűzrendészeti szabályok megsértésének gyanújával folytat vizsgálatot.

A város illetékes kerületi bírósága házi őrizetbe helyezte a középiskola vezetőjét, akit hivatali mulasztással gyanúsítanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK