Meghalt a keddi ostravai kórházi lövöldözés három sérültjének egyike, ezzel hétre emelkedett az áldozatok száma - jelentette csütörtökön este a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24).

Az asszonyt a támadó fejbe lőtte, s állapota a kezdetektől fogva válságos volt.
Állapota szerdán tovább romlott, súlyos sérüléseibe csütörtökön délután belehalt - erősítette meg Petra Petlachová, az ostravai kórház szóvivője újságíróknak.

A két másik férfi sérült állapota kielégítő, az egyiket csütörtökön délután házi kezelésbe engedték - tette hozzá.

Dolgozók bújnak egy rendőrautó mögé, miután lövöldözés történt egy ostravai kórházban 2019. december 10-én.Forrás: MTI/EPA/Lukas Kabon

Az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában kedden reggel történt lövöldözésben hat ember a helyszínen meghalt, és hárman sérüléseket szenvedtek.

A gyilkos, egy 42 éves férfi, később magával is végzett.

Az elkövető tettének indítékai továbbra is ismeretlenek. Nem hivatalos információk szerint személyes okok állhatnak a lövöldözés hátterében. A sajtóban megjelent értesülések szerint az elkövetőt korábban a kórházban kezelték, de úgy érezte, hogy nem foglalkoztak vele megfelelően.
Az áldozatok emlékére kedden délben egész Csehországban két perc és húsz másodpercre megszólalnak a szirénák.Ily módon tisztelgett Csehország 2015 februárjában is, amikor egy férfi a dél-morvaországi Uhersky Brod egyik vendéglőjében nyolc embert lőtt agyon.