Speciális egységet küldenek az új-zélandi vulkánkitörés áldozataiért

Sydney, 2019. december 12. Az új-zélandi Fehér-szigeten történt vulkánkitörés egyik túlélőjét hordágyon viszik az Ausztrál Királyi Légierő (RAAF) egyik szállító gépéből egy mentőautóba Sydney repülőterén 2019. december 12-én, a kitörés után három nappal. A halottak száma nyolcra emelkedett, miután két személy a kórházban belehalt a sérüléseibe. MTI/EPA/AAP/Joel Carrett
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az új-zélandi vulkán újra bármikor kitörhet, a hatóságok úgy döntöttek, hogy egy speciális egységet küldnek a szigeten rekedt és minden bizonnyal meghalt turisták maradványaiért - írta a Sky News.  
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, hétfőn kitört az Új-Zélandhoz tartozó Fehér-szigeteki-vulkán. A szigeten 47 turista volt, közülük nyolcan meghaltak, további nyolc turistát eltűntként tartanak nyilván, de nagy valószínűséggel már ők sem élnek. 27 ember kezelnek súlyos égési sérülésekkel.

Az elmúlt napokban ismét aktiválódott a vulkán, attól tartanak, hogy megint kitör - nyilatkozta egy vulkanológus. Csütörtökön ennek az esélye 40-60% volt, péntekre ez 50-60%-ra növekedhet.

Ennek ellenére

egy speciálisan kiképzett egységet küldenek a szigetre, hogy kihozzák az ott rekedt turisták testét.

Mike Clement rendőrtiszt azt mondta, a rendőrség most arra koncentrál, hogy a testeket felhozzák és visszajuttassák a hozzátartozóknak - ebben minden segítséget megadnak a speciális egységnek.

"A megfelelő emberekkel, felszereléssel és felkészültséggel" fognak bele az akcióba - mondta Clement.

Az új-zélandi Fehér-szigeten történt vulkánkitörés egyik túlélőjét hordágyon viszik az Ausztrál Királyi Légierő (RAAF) egyik szállító gépéből egy mentőautóba Sydney repülőterén december 12-én Forrás: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett