Egy 13 éves gyereket tartóztatott le a New York-i rendőrség, miután bevallotta, hogy ő ölt meg egy 18 éves főiskolást szerdán.

Tessa Majors a Barnard College elsőéves hallhatója volt, szerdán nem sokkal este hét óra előtt találtak rá eszméletlen állapotban, több szúrással a testén a Morningside Parkban. A fiatal nőt egy rablás során ölték meg.

A tizenhároméves gyerek beismerte a gyilkosságot, melyben összesen hárman vettek részt.

Sian Leah Beilock, a magánfőiskola elnöke felfoghatatlan tragédiának nevezte a történteket. Mindannyian gyászolunk és próbáljuk felfogni az értelmetlen tragédiát, amely Tess-t elvette tőlünk - tette hozzá az elnök.

Virágok a főiskola bejáratánálForrás: AFP/2019 Getty Images/Jeenah Moon

Beilock elmondta, Tessa Majors nemrég adta első nagykoncertjét New York-ban. 

A középiskolában Tessa volt a Kreatív Irás Klub vezetője, politikai kampányokban vett részt önkéntesként és terepfutó is volt.

Csütörtökön New York polgármestere, Bill de Blasio is bejegyzést tett közzé a Twitteren, melyben azt írta, hogy növelik a rendőri jelenlétet a környéken, elfogják az elkövetőket és gondoskodnak róla, hogy még egy ilyen eset ne történhessen meg.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jeenah Moon

Elveszítettünk egy lehetőségekkel teli fiatal nőt egy értelmetlen erőszakos cselekmény miatt - írta a polgármester.  

Rendőrök a Morningside Park bejáratánál, ahol halálra szúrkálták a fiatal Tessa Majors-tForrás: AFP/2019 Getty Images/Jeenah Moon

Diákok azt nyilatkozták a Fox News-nak, hogy félnek és a közösséget nagyon megrázta a gyilkosság.