Donald Trump: Johnson győzelme előrevetíti a 2020-as amerikai választás eredményét

Horizontal POLITICS PERSON-POLITICS PRESIDENT HEADSHOT GESTURE GREETING WAVING US President Donald Trump waves upon arrival at Palm Beach International airport, Florida on April 18, 2019. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak pénteken a Fehér Házban, amikor fogadta Mario Abdo Benitez paraguayi elnököt.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott az Ovális Irodában az amerikai elnök. Majd leszögezte: "azt hiszem, ez talán előrejelzi azt, hogy mi fog történni jövőre a mi országunkban is".

Donald Trump Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Donald Trump korábban a Twitteren már gratulált Johnsonnak - ahogyan fogalmazott - "nagyszerű győzelméhez". Bejegyzésben azt is kiemelte,

hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia most, a Brexit után szabadon megkötheti az új kereskedelmi megállapodást.

Az elnök azon meggyőződésének adott hangot, hogy az egyezmény sokkal nagyobb és jövedelmezőbb lehet, mint az Európai Unióval megköthető bármely megállapodás. "Bravó, Boris!" - írta Trump.

Boris Johnsonhoz címzett üdvözlő üzenetében pénteken az amerikai külügyminisztérium szintén megerősítette, hogy elkötelezett a Brexit után megkötendő kereskedelmi megállapodás mellett. Morgan Ortagus, amerikai külügyi szóvivő újságíróknak kijelentette: az Egyesült Királysággal kötendő szabadkereskedelmi megállapodás aláírásával Washington erőteljes gazdasági kapcsolatokat akar Londonnal.