Legalább 14 ember meghalt egy nepáli buszbalesetben

busz, buszbaleset, baleset, Nepál, zarándok
Rescue workers and bystanders gather around the wreckage of a bus following an accident in Sindhupalchowk, some 80 kilometres north-east of the capital Kathmandu, on December 15, 2019. - At least 14 people died after a bus carrying pilgrims veered off a highway and rolled down a steep slope in central Nepal, officials said on December 15, the latest deadly traffic accident in the Himalayan nation. (Photo by Pralhad GHIMIRE / AFP)
Vágólapra másolva!
Zarándokokkal teli busz balesetezett vasárnap Nepálban, 14 ember meghalt, 18 megsérült.
Vágólapra másolva!

A zarándokok a híres Kalincsouk Bhágavati hindu templomban jártak Nepálban, ahonnan hazatérőben az őket szállító busz a fővárostól, Katmandútól 80 kilométerre keletre lesodródott az útról.

A helyszínre érkező segélyerőknek sikerült a sebesülteket kimenteni a buszból és kórházba szállítani. A balesetnek 18 sérültje és 14 halálos áldozata van.

A baleset helyszíne Forrás: AFP/Pralhad Ghimire

A rendőrség szerint a balesetet az okozhatta, hogy

az eső miatt síkossá vált az úttest, és a látást a hajnali köd is nehezítette.

Felmerülhet ugyanakkor az is, hogy műszaki hiba miatt történt a baleset a busszal, amely az ország más részéből érkezett és a sofőr sem ismerhette a helyi útviszonyokat.

A hegyvidékes Nepálban gyakoriak a közúti balesetek, amelyek leginkább a fejletlen infrastruktúrára és az autók rossz állapotára vezethetők vissza.