Megérkezett Csehországból az a munkagép, amellyel elkezdődhetett az eperjesi társasház felső emeleteinek lebontása. A gázrobbanásban hét ember halt meg, a felelősöket letartóztatták.

Mint azt az Origo is megírta korábban, a gázrobbanás miatt lakhatatlanná vált épület felső emeleteinek lerombolásához az óriási munkagépet Csehországból kellett leszállítani Eperjesre, mivel Szlovákiában nincs akkora berendezés, amely erre alkalmas lenne. A gép bontókarja 67 méteres.

Megkezdik egy eperjesi lakóház gázrobbanásban megsérült felső emeleteinek bontásátForrás: MTI/AP/TASR/Milan Kapusta

Az eperjesi panelház bontásához hétfőn kezdtek hozzá, de csak a legfelső, gyakorlatilag teljesen megsemmisült emeleteket fogják lerombolni. Ha az épület szerkezetét sikerül helyreállítani (erre a város egymillió eurót kapott a kormánytól), és ezzel újra lakhatóvá tenni, akkor az alsóbb szinteken élők visszaköltözhetnek az otthonaikba.  

A tizenkét emeletes házban december 6-án történt a gázrobbanás, amely hét ember halálát okoztaForrás: MTI/AP/TASR/Milan Kapusta

A tizenkét emeletes házban december 6-án történt a gázrobbanás, amely hét ember halálát okozta.

Múlt héten hat embert vettek őrizetbe a tragikus eperjesi gázrobbanással kapcsolatban, mind a közelben zajló építkezést végző cég alkalmazottai. Néhány szemtanú szerint a pénteken történt robbanás előtt gázszagot lehetett érezni a levegőben.