Idén is egymásnak adták a kilincset a befolyásos politikusok Soroséknál

Vágólapra másolva!
Az idei év is mozgalmasan telt Soros György számára, aki most sem tétlenkedett, ugyanis világszerte találkozott befolyásos politikusokkal, ország-, illetve városvezetőkkel. A bevándorláspárti milliárdos legkisebb fia, Alexander (Alex) Soros is kivette a részét a tárgyalásokból, több vezetővel is ő tárgyalt az apja helyett – hívja rá fel a figyelmet 2019-es összefoglalójában a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Amerika

Köztudott tény, hogy Sorosék Amerikában igen aktívan beleavatkoznak a politika alakulásába. Nyáron kiderült, hogy Soros György szervezetet hozott létre az Egyesült Államokban a 2020-as demokrata választási kampány finanszírozására.

Alex Soros és Soros György Forrás: V4NA

Az amerikai választási törvények lehetővé teszik úgynevezett Politikai Akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják.

Soros közismerten a Demokrata Párt egyik nagy adományozója, Demokrácia2020 néven pedig létrehozott egy ilyen jellegű politikai akcióbizottságot.

A Szövetségi Választási Bizottság adataiból kiderült:

Soros 5,1 millió dollárt helyezett el a számláján.

A Soros-család más tagjai is részt vehetnek a Demokrácia2020 finanszírozásában. Így például Alexander Soros, a milliárdos legkisebb fia, aki

az elmúlt években maga is egyre aktívabb adományozója lett demokrata párti ügyeknek és politikusoknak.

Az Egyesült Államokban közben javában zajlik a republikánus Donald Trump elnök elleni úgynevezett impeachment-eljárás, és egyes beszámolók szerint a Soros-hálózat állhat a „vizsgálat" mögött. Az eljárást Nancy Pelosi demokrata párti házelnök kezdeményezte, miután egy ismeretlen bejelentő panaszt tett az amerikai elnök ellen.

Alexander Soros Instagram-oldala alapján kiderül, hogy

az ifjú trónörökös legalább két alkalommal találkozott Pelosival.

Forrás: V4NA
Forrás: V4NA

Emellett

a demokrata házelnök idén Guatemalába utazott, ahol Soros György által is finanszírozott szervezetek vezetőivel találkozott.

Forrás: V4NA

Pelosi látogatása nem sokkal azt követően jött, hogy Donald Trump és guatemalai tisztviselők megállapodást írtak alá, amely lehetővé teszi az Egyesült Államok határőrizeti tisztviselőinek, hogy visszautasítsák az olyan migránsok menedékjog iránti kérelmeit, akik menedékkérelem benyújtása nélkül haladtak át Guatemalán.

Alexander Soros továbbá Chuck Schumerrel, a demokraták szenátusi frakciójának vezetőjével is több alkalommal találkozott.

Forrás: V4NA

Az egyik megbeszélés alkalmával arról tárgyaltak, hogy mennyire fontos, hogy a demokraták visszavegyék az amerikai szenátust a 2020-as választáson.

Forrás: V4NA

Sorosék baráti viszonyban vannak Barack Obama volt amerikai elnökkel is. Alexander Soros idén sem mulasztotta el, hogy összefusson a demokrata politikussal, méghozzá

a saját rezidenciáján fogadta Obamát, egy demokraták számára rendezett adománygyűjtő rendezvényen.

Forrás: V4NA

Továbbá Alexet az a megtiszteltetés érte, hogy egy díjat adhatott át személyesen Hillary Clinton bukott elnökjelölt lányának, Chelsea Clintonnak.

Forrás: V4NA

Ausztria

Soros Györgynek adományozta az osztrák főváros a Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését, amiért oda költöztette Budapestről magánegyetemének, a CEU-nak egy részét.

Forrás: V4NA

A CEU bécsi kampuszán szeptember 30-án kezdődött el az oktatás.

A kitüntetés átvételekor Alexander Soros is jelen volt,

valamint találkoztak Bécs baloldali vezetésével, illetve Alexander van der Bellen osztrák zöldpárti államfővel.

Forrás: V4NA

Franciaország

Alexander Soros idén többször is találkozott az eléggé népszerűtlen Emmanuel Macron francia elnökkel. Az első találkozóra áprilisban került sor, akkor Soros kiváltságos bánásmódban részesült, ugyanis

Macron hivatalos vacsorán fogadta az Élysée-palotában.

Forrás: V4NA

A találkozó nemcsak a Soros-birodalom örököse, de Macron számára is kiemelt jelentőséggel bírhatott, hiszen az európai parlamenti választási kampány, illetve az egyre több elfoglaltságot jelentő Brexit-tárgyalások közepette is sort kerített rá, hogy egy asztalhoz üljön Alex Sorossal.

Forrás: V4NA

A második találkozóra novemberben került sor, akkor a fiatal trónörökös a második Párizsi Békefórumon vett részt, de sűrű programjába belefért egy Macronnal történő találkozó is.

Forrás: V4NA

Spanyolország

Az erősen bevándorláspárti, baloldali Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szeptemberben részt vett New Yorkban az ENSZ közgyűlésén, ahol fényképek tanúsága szerint

találkozott Soros György fiával is.

Forrás: V4NA

A tárgyalás időpontja nem lehetett véletlen, ugyanis Spanyolországban november 10-én ismét választásokat rendeztek. Alex Soros és Sánchez Spanyolország gazdaságának a jövőjéről beszélgettek.

Brüsszel

Köztudott tény, hogy Soros Györgynek komoly szövetségesei vannak az Európai Unióban, a legfelsőbb szinteken is. Ebben az évben Soros több alkalommal is egyeztetett barátjával és szövetségesével, a bevándorláspárti Frans Timmermansszal. Az Európai Bizottság hivatalos naptárából kiderül, hogy a holland politikus szeptember 23-án, illetve november 18-án is egyeztetett a milliárdossal. Ezenkívül Soros György a januári davosi gazdasági fórumon is egyeztetett európai uniós politikussal, mégpedig Pierre Moscovici akkori francia EU-biztossal.

Észak-Macedónia

A Soros-birodalomnak komoly érdekeltségei vannak Észak-Macedóniában, és Alex Soros baráti viszonyt ápol a korrupciós botrányba keveredett Zoran Zaev szociáldemokrata miniszterelnökkel. Soros és a macedón politikus ebben az évben többször is találkozott és tárgyalt, de Soros Györggyel is összefutott a januári davosi gazdasági fórumon. A hírek szerint

a megbeszélésen Soros és Zaev a macedón kormány és a Nyílt Társadalom Alapítvány közötti együttműködés elmélyítéséről tárgyaltak.

Forrás: V4NA

Kevesebb mint egy hónappal később a müncheni biztonsági konferencián Alex Sorossal találkozott Zaev.

Forrás: V4NA

Zaev korrupciós botrányának kirobbanását követően Alex Soros személyesen látogatott Észak-Macedóniába, ahol nemcsak a miniszterelnökkel, hanem az ország elnökével, Stevo Pendarovskival is találkozott.

Forrás: V4NA
Forrás: V4NA

Zaev és Alex Soros szeptemberben is összefutott az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésén (UNGA), ahol nemcsak a kormányfővel találkozott, hanem Észak-Macedónia külügyminiszterével, Nikola Dimitrovval is.

Forrás: V4NA
Forrás: V4NA

Novemberben macedón sajtóbeszámolók szerint

Alex Soros titkos megbeszélésre utazott Észak-Macedóniába.

A kiszivárgott információk szerint a birodalom trónörököse Zaev miniszterelnökkel, illetve Stevo Pendarovski elnökkel is találkozott.

A hír nyilvánosságra kerülését követően azonban Pendarovski tagadta, hogy találkozott volna Sorossal Ohrid városában, viszont azt elárulta, hogy

Forrás: V4NA

Pakisztán

Politikai háborút hirdettek az iszlamista pártok Pakisztánban Imrán Hán miniszterelnök és kormánya ellen, miután kiderült, hogy a kormányfő az ország oktatási reformjának megszervezése kapcsán New Yorkban találkozott Soros Györggyel és fiával. A találkozón – pakisztáni hivatalos források szerint – véglegesítették, hogy

a Nyílt Társadalom Alapítvány felügyeli majd az ország új adópolitikájának kialakítását és az oktatási rendszer reformját.

Forrás: V4NA

Afrika

A Soros-hálózat komoly érdekeltségekkel rendelkezik Afrikában is, így nem véletlen, hogy

a milliárdos és a fia több vezetővel is találkozott 2019 során.

Januárban Soros személyesen tárgyalt Etiópia miniszterelnökével, Abiy Ahmeddel, és szóba került a választási integritás, a demokratizálódás kihívásai, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és a gazdasági integráció, valamint intézményi és szabályozási reformok.

Forrás: V4NA

Sorosék afrikai aktivitása mellett nem lehet elmenni,

Alex többek között tárgyalt Alassane Ouattara elefántcsontparti elnökkel, és Julius Maada Bio, Sierra Leone elnökével is. Utóbbi találkozón Soros György is jelen volt.

Forrás: V4NA

Forrás: V4NA