A gyilkosság után 40 évvel fogták el a kamionost

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Negyven évvel a gyilkosság után vezettek eredményre a DNS-tesztek, így végre letartóztatták a 21 évesen elrabolt és megerőszakolt Helene Pruszynski gyilkosát.
Vágólapra másolva!

Döglött aktát tártak fel az amerikai Douglas megyében. A FoxNews azt írja, sikerült azonosítani az 1980 januárjában elrabolt Helene Pruszynski gyilkosát. A rendőrség a floridai, most 62 éves James Curtis Clanton kamionsofőrt nevezte meg a fiatal lány gyilkosaként. A férfit letartóztatták.

Helene Pruszynski két héttel a gyilkosság előtt költözött Coloradóba, hogy egy denveri rádiónál gyakornokként dolgozhasson. A lányt akkor rabolták el, amikor munka után hazafelé tartott. Holttestét 1980. január 16-án találták meg,

egy nappal az után, hogy megerőszakolták és leszúrták.

Gyilkosa, a kamionsofőrként dolgozó James Curtis Clanton is ebben az időben költözött a városba, nem sokkal az után, hogy

kiengedték a börtönből, ahol nemi erőszak miatt ült.

Azért, hogy ne ismerjék fel, álnevet használt. Curtis Alan White-ként mutatkozott be az embereknek.

Most, hogy a 40 éves gyilkossági aktát lezárhatják, a rendőrség értesítette a fiatal lány egyetlen élő rokonát, a nővérét. A FoxNews szerint a nő megkönnyebbült, hogy végre sikerült megtalálni a gyilkost.