Már három áldozata van az amerikai tornádóhullámnak

Vágólapra másolva!
Óriási pusztítás hagytak maguk után az Egyesüt Államok déli államain végigsöprő tornádók. A viharok fákat téptek ki és épületeket tettek a földdel egyenlővé. A tornádóknak több halálos áldozata és tucatnyi sérültje van.
Vágólapra másolva!

A Huffpost tudósítása szerint a halottak között van egy Alabama megyei házaspár, akiknek a hétéves gyereke is súlyos sérüléseket szenvedett. Őt az egyik birminghami kórházba szállították. Egy másik ember Louisianában, a házában halt meg a tornádó miatt, de azt nem írják, hogy milyen körülmények között. A hatóságok nem tették közzé az áldozatok nevét.

A tornádók sújtotta városok lakóit folyamatosan evakuálják, mivel a meteorológiai előrejelzések szerint félő, hogy

a viharok továbbra sem csendesednek a déli államokban.

A decemberi - egyébként ilyenkor nem szokatlan - tornádók 115 km/órás szelet és jégesőt hoznak magukkal, és keleti irányba mozognak. A hatóságok attól tartanak, hogy még több sérültet találnak a romok között.

A Louisiana megyei Alexandriában már valamennyire sikerült felszámolni a károkat, és néhány szolgáltatást is helyreállítottak már. A vihar itt is teljes erővel csapott le

egy egyházi iskola tanulóit még időben sikerült a templomba menekíteni, mielőtt a tornádó letépte volna az iskola tetejét.

Súlyos károk keletkeztek ugyanakkor a Johnny Downs sportkomplexumban is, ahol 10 kisebb méretű focipályát és nyolc baseball-pályát semmisített meg a vihar.

Mississippi államban sem jobb a helyzet, több ház is lakhatatlanná vált, és sokan megsérültek. A tűzoltók sokáig nem tudtak az érintett házakhoz eljutni, ugyanis kidőlt fák és leszakadt vezetékek akadályozták az útjukat. Itt is főleg leszakadt törmelékek és ágak okoztak baleseteket.

A cikk felidézte, hasonló tornádók söpörtek végig a középnyugati állomokon 2018 decemberében. Akkor kéttucatnyi tornádó okozott súlyos károkat a térségben.