Nem kezdődött felhőtlenül a kétéves Lucasz Steven Andrews szüleinek házassága, mégis mindent megtettek azért, hogy közös gyerekük szerető családban nőhessen fel. Korábban mindketten félreléptek néhányszor, ám miután gyerekük lett, elhatározták, hogy csak egymásra és kisfiukra figyelnek. A pár lezárta minnesotai múltját és Floridába költöztek, hogy tiszta lappal kezdjék meg új életüket. Sosem gondolták volna, hogy az egykori szerető itt is felbukkanhat, és kegyetlen bosszút áll rajtuk.

2005. december 27-én a szomszédok keserves gyereksírásra ébredtek. A lakók kihívták a rendőröket, mert a kisfiú nem hagyta abba a sírást, a szülők pedig nem nyitottak ajtót, hiába szólongatták őket.

A helyszínre érkező rendőrök is sokkot kaptak attól, ami a lakásban fogadta őket.

A gyerek vérben úszó ajándékok között járkált a nappaliban, apja holttestét arccal lefelé fordítva találták a kanapén, koponyáján egy hatalmas lyuk éktelenkedett, körülötte mindent elborított a vér. Az anya holttestére a hálószobában találtak rá meztelenre vetkőztetve, furcsa pózba fektetve.

A gyilkosról mindössze annyit tudtak meg, hogy motorral menekült el a helyszínről, és terepszínű  kapucnis pulóvert viselt. Azonban ez a kevés információ is hasznosnak bizonyult, ugyanis egy névtelen betelefonálótól megtudták, hogy, hogy a kollégája több mint egy órája próbál erős vegyszerekkel kimosni egy véresnek tűnő terepszínű kapucnis pulóvert. Mint kiderült, a férfi nem volt más mint Michelle Andrews egykori dobott szeretője, Fred Cooper.

A szerelőként dolgozó férfi először próbálta letagadni bűnösségét, ám miután közölték vele, hogy megtalálták a DNS-eit a tett helyszínén, kénytelen volt bevallani az igazat, hogy bosszúból ölte meg a szülőket.

Az édesapát közvetlen közelről fejbe lőtte, míg az anyát leütötte, majd megfojtotta. Ezután meztelenre vetkőztette, és furcsa pózba helyezte az ágyon. A kétéves gyerek mindezt végignézte.

Fred Coopert életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, ugyanis a bíró szavai szerint

A halál túl nagy kegyelem volna egy ilyen gonoszságokat elkövető gyilkos számára. Cooper soha, még csak feltételesen sem szabadulhat majd a börtönből"

Az elvetemült mészárlásról a Karácsonyi gyilkosságok című amerikai dokumentumfilm-sorozat is készített egy részt, melyet december 28-án mutatnak majd be - írta meg a Bors a Crimeonline.com cikkére hivatkozva.