Halál a McDonald'sban, két napra bezár az összes perui étterem

Vágólapra másolva!
Az étterem két fiatal dolgozója halt meg vasárnap hajnalban az egyik limai étteremben, mindkettőjüket halálos áramütés érte. A tragédia, és az országban általánosnak mondható katasztrofális munkakörülmények miatt tüntetések kezdődtek - írja a The Guardian. 
Vágólapra másolva!

Nyomoz a perui ügyészség is abban a halálesetben, amely vasárnap hajnalban történt az egyik limai McDonaldsban. Az étterem két dolgozóját, a 19 éves Alexandra Porrast, és barátját, a 18 éves Gabriel Campost halálos áramütés érte.

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatal lány a konyhai italautomatát tisztította, amikor megrázta az áram,

barátja a segítségére sietett, de őt is halálos áramütés érte.

Mire a mentők kiérkeztek, már nem tudták megmenteni az életüket. A tragédia megrázta Perut. A fiatalok egyetemi tanulmányaik mellett dolgoztak, már az előtt is egy párt alkottak, - ez és az országban jellemző rossz munkakörülmények miatt tüntetések kezdődtek a fővárosban.

A tüntetéseken sok a fiatal, akik az alacsony fizetések, a rossz egészségügyi ellátás és a szabályozatlan munkaerőpiac miatt is lázonganak.

Egy felmérés szerihnt

a perui munkavállalók 70 százaléka szabályozatlan munkakörülmények között dolgozik

Az étteremhálózat perui vezetője Arcos Dorados azt mondta, mindent megtesznek, hogy a vizsgálatot segítsék, valamit a tragédia miatt két napra bezárják az összes éttermüket az országban.