Kétmillióan tiltakoznak a Netflix ellen, mert homoszexuálisnak ábrázolja Jézust

Vágólapra másolva!
Melegként ábrázolja Jézust a Netflix új, kifejezetten karácsonyra készített komédiája, ami annyira kiverte a biztosítékot, hogy egy online petíciós oldalon már kétmillióan követelik: a „Krisztus első megkísértését" vegyék le a műsorról. A készítők alig egy hónapja kaptak Emmy-díjat egy olyan művükért, amely Jézus és apostolai utolsó vacsora utáni másnaposságáról szól – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A brazil Porta dos Fundos filmkészítő csoportnak saját honfitársaik, de világszerte mások is nekiestek, mert egy olyan vígjátékot készítettek, amelyben

a homoszexuális Jézus hazaviszi bemutatni a szent családnak meleg barátját, Orlandót.

Forrás: V4NA

A december 3-án bemutatott komédia leginkább a 200 milliós lakosságú, mélyen katolikus Brazíliában háborította fel a nézőket, onnan indult ki az az online petíció, amelyet a change.org oldalon eddig

már 2 millióan írtak alá.

A petícióban követelik, hogy a rövidfilmet forgalmazó Netflix stream-oldal vegye le műsoráról a „Krisztus utolsó megkísértését".

Különösen provokatívnak minősíthető a komédia témája egy olyan országban, mint Brazília, ahol az állami és az egyházi vezetés is rendre kritizálja az LMBTQ-mozgalmak propagandáját.

Jair Bolsonaro brazil elnök, aki saját bevallása szerint „büszke homofób"

az év elején több olyan készülő film támogatását is megvonta, amelyek homoszexuális témát dolgoztak fel.

Az elnök fia pedig nemrégiben Twitter-bejegyzésében „szemétnek" nevezte a Porta Dos Fundos alkotását, és közölte, hogy

A Porta dos Fundost idén Emmy-díjjal jutalmazták egy nem kevésbé blaszfémiaként értékelhető, tavaly – a „Krisztus első megkísértéséhez" hasonlóan karácsonyi különkiadásként bemutatott „Iszik, nem eszik" című rövid vígjátékát, amely Isten fiát és az apostolokat másnaposan ábrázolja az utolsó vacsorát követő reggelen.