Gyanús tárgy miatt kiürítették a berlini Vilmos császár-emléktemplom körüli téren lévő karácsonyi vásárt

Vágólapra másolva!
A német rendőrség szombat este kiürítette a berlini Vilmos császár-emléktemplom körüli téren lévő karácsonyi vásárt, ahol 2016 decemberében terrortámadás történt, miután bejelentés érkezett egy gyanús tárgy miatt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a Twitteren közölte, hogy a látogatók nyugodt és rendezett körülmények között hagyták el a területet. Hozzátette, hogy most átvizsgálják a Breitscheid teret és az emléktemplom épületét.

Értesülések szerint az imaházban egy rendezvényt idő előtt kellett abbahagyni.

A Bild és a Berliner Zeitung című német lap azt jelentette, hogy

két embert őrizetbe vettek.

Ezt az értesülést azonban a rendőrség szóvivője egyelőre nem erősítette meg. A Berliner Zeitung úgy tudja, közveszélyes iszlamistákról van szó. A Bild szerint az őrizetbe vett személyek szíriaiak, akiknek tapasztalatuk van robbanószerekkel.

A Bild értesülése szerint a riasztás téves volt, így tudja a rendőrségtől a Berliner Zeitung is.

Tucatnyi halott három éve

Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb németországi terrorcselekménye Berlinben történt 2016. december 19-én. A főváros nyugati részének központjában álló Vilmos császár-emléktemplom körüli téren,

a Breitscheid téren berendezett karácsonyi vásáron belehajtott a tömegbe egy elutasított tunéziai menedékkérő, Anis Amri.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet nevében gyilkoló szélsőséges iszlamista egy elrabolt kamionnal hajtotta végre a tömeges gázolást. A tizenkét életet és több tucatnyi sebesülést követelő merénylet után elmenekült az országból, és néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egyik elővárosában rendőrökkel folytatott tűzharcban.

A rendőrség a három évvel ezelőtti terrortámadás miatt vette komolyan a mai riasztást, mondta a rendőrségi szóvivő. A helyszínen 350 rendőr és több rendőrkutya is megjelent.