Börtönlázadás tört ki egy hondurasi börtönben, sok rab meghalt

börtön, börtönlázadás, Honduras, Tela
Tela, 2019. december 21. Katonák érkeznek az észak-hondurasi Tela város börtönéhez 2019. december 21-én. A fegyintézetben az előző nap tizennyolcan meghaltak, tizenhat elítélt megsebesült egy rabok közötti bandaháborúban. Az utóbbi időben megsokszorozódott börtönincidensek miatt a kormány rendkívüli állapotot hirdetett ki a büntetés-végrehajtásnál, és az intézményeknél a rendfenntartás ellenőrzését a civil vezetésről átruházta a hadseregre. MTI/EPA/EFE/José Valle
Vágólapra másolva!
Tizennyolc rab meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek egy tömegverekedésben, amely az El Porvenir városi börtönben tört ki helyi idő szerint kora délután.
Vágólapra másolva!

Az eset mindössze két nappal azt követően történt, hogy ugyancsak rabok közötti bandaháborúban szintén tizennyolcan meghaltak, tizenhat elítélt pedig megsebesült az északi Tela város börtönében.

Az utóbbi időben

megsokszorozódott az incidensek száma

a közép-amerikai ország fegyházaiban.

Katonák érkeznek az észak-hondurasi Tela város börtönéhez, ahol december 20-án tizennyolcan meghaltak, tizenhat elítélt pedig megsebesült egy rabok közötti bandaháborúban Forrás: MTI/EPA/EFE/José Valle

Honduras a világ egyik legveszélyesebb országa közbiztonság szempontjából. Az ország életét bandaháborúk keserítik meg, és a harcok a börtönökben is folynak, amelyek ráadásul túlzsúfoltak.