„A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot" – mondta a Liga milánói kongresszusán Matteo Salvini. A politikus egy jászollal is fotózkodott.

A Liga milánói pártkongresszusán Matteo Salvini, a párt vezetője figyelmeztette a jelen lévő ötszáz delegáltat, hogy a jelenlegi történelmi pillanatban egy globális harc van folyamatban, amelyet elveszíthetnek.  Időnként az az érzésem, nem mindenki van tisztában azzal, hogy globális harcban állunk, hanem csak a kicsinyes érdekeiért csatázik - fogalmazott a volt belügyminiszter. Felhívta a Liga politikusainak figyelmét, a nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, számítanak ránk. 

A párt vezére kemény szavakat intézett az olasz papokhoz is: Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, nem a saját hite és vallása iránt tiszteletlen, hanem bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen. Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot." 

Ezt követően Salvini egy olyan képet töltött fel a közösségi oldalára, amin egy jászollal áll a kezében. A képhez azt írta, Olaszországnak kereszténynek kell maradnia.