Chiliszószt hívtak vissza robbanásveszély miatt

Sriracha hot chilli sauce, chiliszósz visszahívás
Vágólapra másolva!
Ausztráliában és Új-Zélandon egy csípős chiliszószt hívtak vissza, az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság szerint ugyanis a kinyitásnál fennáll a robbanás veszélye.
Vágólapra másolva!

A hatóság azt írta weboldalán, hogy a visszahívás oka a tejsav felhalmozódása a termékben, mely egyes palackokat annyira fel tud duzzasztani, hogy kinyitásnál a termék szétrobbanását eredményezheti.

Azt kérik a vásárlóktól, hogy ha úgy érzik, a palack meg van duzzadva, akkor ne nyissák ki, hanem vigyék vissza oda, ahol vásárolták, teljes visszatérítésért cserébe

- írja a The Guardian.

A David Tran vietnami menekült által az Egyesült Államokban 1980-ban létrehozott fűszeres, élénkvörös szósz manapság már világszerte elérhető.

A hatóság közlése szerint a Sriracha Hot Chilli Sauce visszahívása azokra a termékekre vonatkozik, melyek 2021. márciusi lejáratúak.

Az eredetileg Thaiföldről származó, chiliből, ecetből és fokhagymából készülő szósz híres ételízesítővé nőtte ki magát az Egyesült Államokban. 2013 végén globális hiány alakult ki a termékből, mielőtt az Egyesült Királyságban is meghatározó lett volna.