Bécs egészére kiterjesztené a fegyverviselési tilalmat a főpolgármester

Michael Ludwig, Bécs főpolgármestere.
Michael Ludwig, Bécs főpolgármestere.
Vágólapra másolva!
A teljes osztrák fővárosra kiterjesztené a fegyverviselési tilalmat Michael Ludwig főpolgármester (SPÖ). A szociáldemokrata politikus szombaton beszélt erről az APA osztrák hírügynökségnek.
Vágólapra másolva!

Az osztrák fővárosban a Praterstern területét, a Duna-csatorna Augartenbrücke és Salztorbrücke közötti szakaszát, valamint a Franz-Josef-Kai bizonyos részeit még februárban fegyvertilalmi zónává nyilvánították.

A tilalom azokra a tárgyakra vonatkozik, amelyek alkalmasak arra, hogy erőszakot alkalmazzanak velük emberekkel szemben.

Az intézkedés a Pratersternnél a nap 24 órájában, míg a Duna-csatorna kijelölt szakaszain este nyolc és reggel nyolc óra között van érvényben. A rendőrség a kijelölt zónákban szúrópróbaszerűen ellenőrizheti, illetve átvizsgálhatja a járókelőket.

Az esetlegesen talált fegyvereket elkobozhatják, és az illetőt akár 500 euró büntetéssel sújthatják.

Mentesülnek a tilalom alól azok, akik hivatásuk gyakorlása közben, illetve engedéllyel tartanak maguknál fegyvert, vagy éles tárgyat.

- mondta Bécs főpolgármestere.

Michael Ludwig, Bécs főpolgármestere. Forrás:wikipédia

Michael Ludwig szerint ugyanis nincs magyarázat arra, miért kellene valakinek késsel felfegyverkezve közlekednie Bécsben. A politikus szerint ugyanakkor az sem teljesen érthető, miért pont a Praterstern, illetve a Duna-csatorna területét nyilvánították tilalmi zónává.

Bécs más pontjain, például bevásárlóközpontokban is végeztek szúrópróbaszerű ellenőrzéseket, és azt tapasztalták, hogy főként fiatal férfiak hordanak maguknál veszélyes tárgyakat, ami biztonsági kockázatot jelent.