Robbanás történt egy katonai tisztavató parádén Jemenben

jemeni rakétatámadás
A jemeni déli szakadár erők által közreadott kép egy rakétabecsapódás nyomán keletkezett kráterről az ország déli részén lévő al-Dalea városban 2019. december 29-én. A támadást egy katonai avatóünnepségen követték el.
Vágólapra másolva!
Robbanás történt egy katonai tisztavató parádén vasárnap Jemenben - közölte a Twitteren a déli szakadárok biztonsági szervezete. Az al-Arabíja tévé úgy tudja, hogy rakétatalálat érte a helyszínt, és legalább hét ember meghalt.
Vágólapra másolva!

A robbanás az ország déli részén lévő al-Dalea városban történt, a vendégek számára fenntartott hely mellett.

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva többtucatnyi sebesültről, és halálos áldozatokról is beszámolt.

A jemeni déli szakadár erők által közreadott kép egy rakétabecsapódás nyomán keletkezett kráterről az ország déli részén lévő al-Dalea városban 2019. december 29-én. A támadást egy katonai avatóünnepségen követték el. Forrás: MTI/AP/Jemeni déli szakadár erők/-

Egyelőre senki nem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

A déli szakadárok is a húszi lázadók ellen harcolnak a nemzetközileg elismert kormány hadseregével karöltve, és mindkét fél tagja a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciónak. Ennek ellenére a Dél-Jemen függetlenségéért küzdő szakadárok augusztusban elfoglalták az ádeni elnöki palotát a kormányerőktől, és magukhoz ragadták a kikötőváros feletti ellenőrzést is.

Ezzel akkor újabb front nyílt meg a jemeni háborúban, és ebben a harcban a jemeni kormányerőket Szaúd-Arábia, a déli szakadárokat pedig az Egyesült Arab Emírségek támogatta, noha az emírségek Szaúd-Arábia legfontosabb partnere a húsziellenes koalícióban.