A vasárnapi texasi templomi lövöldözés alatt az egyház két tagja lépett közbe, akik lelőtték a merénylőt – írja a Fox News.

Vasárnap a texasi Krisztus Egyháza templomban istentisztelet közben tüzet nyitott egy férfi. A rendőrség szerint a lövöldöző a többi hívővel együtt ment le a templomba, leült, majd hirtelen elővette a puskáját, és meglőtt két embert. Ők később a kórházban haltak meg.

"Ez a legfélelmetesebb élmény. Az ember egész élete lepörög a szeme előtt" – nyilatkozta Isabel Arreola, az istentisztelet egyik résztvevője egy helyi televíziónak.

A férfit végül az egyház két tagja lőtte le, akik önkéntes biztonsági őrökként voltak jelen az istentiszteleten.

Az istentiszteletet élőben közvetítették.

A csapat gyorsan reagált, és nekik hála alig hat másodperc alatt vége lett a lövöldözésnek, és rengeteg életet megmentettek  – mondta Dan Patrick, Texas állam egyik kormányzója, akik példátlannak nevezte a biztonsági őrök hősiességét.

"Fel szeretném hívni a figyelmet arra a két emberre, akik számtalan életet megmentettek. Sajnos ebben az országban annyi lövöldözés történik, hogy már hozzászoktunk. Ez egy tragikus és borzasztó szituáció, különösen az ünnepek alatt" – nyilatkozta Jeoff Williams, a Texasi Közbiztonsági Iroda helyi igazgatója.

Még két ember könnyebben megsérült, őket még a helyszínen ellátták a mentők.

A Krisztus Egyháza templom a Texas állambeli Fort Worth White Settlement nevű elővárosábanForrás: MTI/AP/Star-Telegram/Yffy Yossifor

A rendőrség nyomoz a lövöldöző motivációi után. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.