Egy álarcos támadó késelt meg öt embert New York államban egy rabbi otthonában szombat késő este. A házban többtucatnyian ünnepelték a hanukát. A támadó elmenekült a helyszínről, de a rendőrök később elfogták. A férfit gyűlölet-bűncselekményekkel vádolják.

A 37 éves Thomas Graftonnak a vallás szabad gyakorlásának akadályozása, gyilkossági kísérlet és testisértés miatt kell felelnie - írja a Fox News.

Rendőrök kísérik a New York állambeli Monsey-ben elkövetett késelés gyanúsítottját, Thomas Graftont (k) Ramapo településen 2019. december 29-énForrás: MTI/AP/Julius Constantine Motal

A támadás szombat este 10 óra körül történt Monsey városában, New Yorktól 50 kilométerre. Thomas Grafton machetával a kezében berontott a helyi rabbi házába, és válogatás nélkül mészárolni kezdett. A sebesültek mindannyian kórházba kerültek. A férfit a rendőrök pár órával később elfogták a New York-i George Washington hídon.

Andrew Cuomo New York-i kormányzó szerint 

a támadást belföldi terrorizmusnak kell tekinteni. 

A hatóságok vizsgálják, hogy a támadás összefüggésben áll-e egy november 20-i támadással: az áldozat épp imádkozni indult, amikor egy férfi odalépett hozzá, ütni kezdte, majd megkéselte. Az eset helyszíne autóval körülbelül 10 percre van a Monsey-i otthonban történt támadástól, ráadásul Thomas Grafton autóját is látták a közelben.