Itt az új adat: alig dolgoznak Belgiumban a bevándorlók

2020.01.05. 12:55

A Belgiumban unión kívülről érkező migránsoknak csupán a fele dolgozik. A belga városokban ráadásul nagyon nagy azoknak a száma, akik "hivatalos munkakeresőként" felveszik a munkanélküli segélyt, bár itt is túlnyomó többségben a migránsok vannak. Antwerpenben a segélyt felvevők 75 százaléka migráns hátterű, de Gentben is 50 százalék körüli ez a mutató.

Az EU-n kívülről érkező, 20 és 64 év közötti bevándorlók mindössze 52 százalékának van munkája Belgiumban. Ez a legalacsonyabb mutató, amit Franciaország (55 százalék), Hollandia (60 százalék) és Németország (64 százalék) követ - írja az Infowars.

Talán nem meglepő módon az iszlám országokból érkezett migránsok körében a legmagasabb a munkanélküliség. Szembe kell néznünk ezekkel a tényekkel, és valamilyen megoldást kell találni erre a problémára- minderről már Mark Elchardus szociológus beszélt. A nem muszlim 25-35 évesek 84 százaléka dolgozik, míg a hasonló korosztályú muszlim lakosságnak csupán a 42 százaléka - tette hozzá. 

Óriási a munkanélküliség a belgiumi migránsok között (Képünk illusztráció)Forrás: NurPhoto/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

Nagyon sok migráns vesz fel munkanélküli segélyt

A belga városokban ráadásul nagyon nagy azoknak a száma, akik "hivatalos munkakeresőként" felveszik a munkanélküli segélyt, bár itt is túlnyomó többségben a migránsok vannak. Antwerpenben a segélyt felvevők 75 százaléka migráns hátterű, de Gentben is 50 százalék körüli ez a mutató.

Nem mellesleg az Észak-Afrikából, Törökországból és a Közel-Keletről érkező nők körében is nagyon magas az állástalanok aránya. Flandriában a bevándorló nők mindössze 34 százalékának van állása, a többségnek nem hogy nincs munkája, nem is keres - írta a Magyarhirlap.hu.

Migránsgyerekek árasztották el Brüsszelt

Mint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi hónapokban több tucat migránsgyerek érkezett meg Brüsszelbe, ehhez a jelenséghez pedig valószínűleg köze lehet az embercsempész-szervezeteknek is.
A 9 és 14 év közötti fiatalok főleg Algériából és Marokkóból érkeznek meg Európába, Belgiumba azonban már más uniós államokból jutnak el – például Franciaországból és Spanyolországból.

Ezek a gyerekek aztán Brüsszelben az utcákon élnek, és itt káros szokások rabjaivá válnak: többen közülük függőségekben szenvednek: ragasztót vagy étert szívnak, vagy túl sokat isznak, hívja fel rá a figyelmet David Lowyck. A Minor Nkado központ vezetője szerint a különböző szervezetek
megpróbálnak segíteni a fiatalokon, és szállást nyújtani nekik központokban, ők azonban nem sokáig maradnak ott, mert ott be van tiltva az alkohol és a drog is.

Egyre több súlyos kihívást okoz Belgiumnak a bevándorlás (Képünk illusztráció)Forrás: AFP/John Thys

Élen a bevándorlásellenesek

Időközben több mint 10 százalékponttal növelte támogatottságát a májusi szövetségi parlamenti választások óta Belgiumban a Tom Van Grieken vezette Flamand Érdek (VB) nevű nacionalista párt, amely elutasítja a bevándorlást, és amely szerint a multikulturális társadalom okozza az ország legfőbb problémáit. Ha most hétvégén tartanának választásokat, a VB 27,3 százalékkal hatalmas győzelmet aratna Flandriában, míg az ügyvezető kormányban koalíciós partnerként szereplő liberálisok a voksok 10 százalékára sem számíthatnának, derül ki a legújabb közvélemény-kutatásból. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK