Itt az új adat: alig dolgoznak Belgiumban a bevándorlók

Europe's migrant crisis in Belgium Brussels Belgiem Europe's migrant crisis Asylum sielzoekers Asylum Crisis Asylum seekers Belgie Belgium Brussel EU asylum policy EU’s asylum Europe refugees Fedasil SANS-PAPIERS Theo Francken protection of refugees refug
Brussels,Belgiem. 24/08/15: Asylum seekers are waiting in the early morning in front of Fedasil (federal agency for the reception of asylum seekers) pictured in Brussels on 24 August 2015. As 265 different applications by asylum seekers to get a residence permit on just one day. Jonathan Raa / Nurphoto
Vágólapra másolva!
A Belgiumban unión kívülről érkező migránsoknak csupán a fele dolgozik. A belga városokban ráadásul nagyon nagy azoknak a száma, akik "hivatalos munkakeresőként" felveszik a munkanélküli segélyt, bár itt is túlnyomó többségben a migránsok vannak. Antwerpenben a segélyt felvevők 75 százaléka migráns hátterű, de Gentben is 50 százalék körüli ez a mutató.
Vágólapra másolva!

Az EU-n kívülről érkező, 20 és 64 év közötti bevándorlók mindössze 52 százalékának van munkája Belgiumban. Ez a legalacsonyabb mutató, amit Franciaország (55 százalék), Hollandia (60 százalék) és Németország (64 százalék) követ - írja az Infowars.

Talán nem meglepő módon az iszlám országokból érkezett migránsok körében a legmagasabb a munkanélküliség.

- minderről már Mark Elchardus szociológus beszélt. A nem muszlim 25-35 évesek 84 százaléka dolgozik, míg a hasonló korosztályú muszlim lakosságnak csupán a 42 százaléka - tette hozzá.

Óriási a munkanélküliség a belgiumi migránsok között (Képünk illusztráció) Forrás: NurPhoto/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

Nagyon sok migráns vesz fel munkanélküli segélyt

A belga városokban ráadásul nagyon nagy azoknak a száma, akik "hivatalos munkakeresőként" felveszik a munkanélküli segélyt, bár itt is túlnyomó többségben a migránsok vannak.

Antwerpenben a segélyt felvevők 75 százaléka migráns hátterű, de Gentben is 50 százalék körüli ez a mutató.

Nem mellesleg az Észak-Afrikából, Törökországból és a Közel-Keletről érkező nők körében is nagyon magas az állástalanok aránya. Flandriában a bevándorló nők mindössze 34 százalékának van állása, a többségnek nem hogy nincs munkája, nem is keres - írta a Magyarhirlap.hu.

Migránsgyerekek árasztották el Brüsszelt

Mint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi hónapokban több tucat migránsgyerek érkezett meg Brüsszelbe, ehhez a jelenséghez pedig valószínűleg köze lehet az embercsempész-szervezeteknek is.
A 9 és 14 év közötti fiatalok főleg Algériából és Marokkóból érkeznek meg Európába, Belgiumba azonban már más uniós államokból jutnak el – például Franciaországból és Spanyolországból.

hívja fel rá a figyelmet David Lowyck. A Minor Nkado központ vezetője szerint a különböző szervezetek
megpróbálnak segíteni a fiatalokon, és szállást nyújtani nekik központokban, ők azonban nem sokáig maradnak ott, mert ott be van tiltva az alkohol és a drog is.

Egyre több súlyos kihívást okoz Belgiumnak a bevándorlás (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/John Thys

Élen a bevándorlásellenesek

Időközben több mint 10 százalékponttal növelte támogatottságát a májusi szövetségi parlamenti választások óta Belgiumban a Tom Van Grieken vezette Flamand Érdek (VB) nevű nacionalista párt, amely elutasítja a bevándorlást, és amely szerint a multikulturális társadalom okozza az ország legfőbb problémáit.

Ha most hétvégén tartanának választásokat, a VB 27,3 százalékkal hatalmas győzelmet aratna Flandriában,

míg az ügyvezető kormányban koalíciós partnerként szereplő liberálisok a voksok 10 százalékára sem számíthatnának, derül ki a legújabb közvélemény-kutatásból.