16-an meghaltak, és több mint 40-en megsérültek Peru déli részén, amikor egy távolsági járat hétfőn parkoló mikrobuszokba rohant - számolt be az AP amerikai hírügynökség.

A tragikus baleset Peru déli részén, Yuaca tartományban történt hétfőn délután. A Cruz del Sur autóbusz-társaság egyik távolsági járata Arequipából a fővárosba, Limába tartott, amikor az autópályán egy kanyarban lesodródott az útról, és egy parkolóban mikrobuszoknak ütközött. Helyi sajtóbeszámolók szerint a helyszínen 16-an meghaltak, köztük két német állampolgár. 

A tragédia vélhetően gyorshajtás miatt történtForrás: youtube

A buszon körülbelül 60-an utaztak, 42 embert kellett különböző sérülésekkel kórházba szállítani.  A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a sebesültek többsége perui lakos, de két német, két brazil és egy spanyol állampolgár is súlyosan megsérült a balesetben. Perui rendőrségi jelentés szerint a 16 halálos áldozatot követelő baleset gyorshajtás miatt történhetett, ugyanis az autópálya-kamera felvétele szerint a buszsofőr a megengedett 90 km/h helyett 106 km/h-s sebességgel hajtott be a kanyarba.