Négy hónap börtönbüntetést kapott az a 19 éves brit nő, aki egy tucat izraeli férfit vádolt meg nemi erőszakkal. A bíróság szerint a nő egy orgián vett részt, míg a nő szerint kényszerítették a vallomása visszavonására.

Bűnösnek találta a ciprusi bíróság azt a 19 éves brit nőt, aki korábban 12 izraeli férfit vádolt meg csoportos nemi erőszakkal.

Később a nő visszavonta feljelentését, ezt követően tartoztatták le a helyi hatóságok.
A 19 éves nőt erőszak hamis vádja miatt bűnösnek találták.
Emiatt a nő 4 hónap börtönbüntetést kapott, további három évet felfüggesztve.

Emellett 148 eurós bírságot is kell fizessen, ez a perköltség összege – írja a Sky News.

A 19 éves brit nő, aki tizenkét izraeli fiatalt vádolt meg csoportos erőszakkal 2019 júliusában, majd visszavonta a feljelentést, fejét kendővel eltakarva távozik a Famagusta bíróságról a ciprusi Paralimniben 2020. január 7-énForrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A bíróság szerint a vádlott orgián vett részt az izraeli tinédzserekkel. A gyanúsított a tárgyalás alatt azzal vádolta a rendőrséget, hogy kényszerítették rá, hogy visszavonja az eredeti vallomását. Mihalisz Papathanasziu bíró második esélynek nevezte az ítéletet.

Nőjogi aktivisták szimpátiatüntetéssel támogatják azt a 19 éves brit nőt a Famagusta bíróság előtt a ciprusi Paralimniben 2020. január 7-énForrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A ciprusi bíróság előtt nőjogi aktivisták szimpátiatüntetéssel támogatták a nőt.