Egy katonai helikopter zuhant le Afganisztán nyugati részén, Farah tartományában. A fedélzetén lévő két pilóta meghalt -  nyilatkozta az afgán védelmi minisztérium tisztviselője.

Az Mi-35 helikopter 11 óra körül zuhant le a Pur Chaman körzetben - mondta Rohullah Ahmadzai, a minisztérium szóvivője. Elmondta, hogy a helikopter Farah városától a bázisra tartott, amikor a baleset bekövetkezet, amit feltehetően műszaki probléma okozott. A baleset kivizsgálása folyamatban van - írja az Abc News.

Novemberben két amerikai katona halt meg, amikor helikopterük lezuhant Logar keleti tartományban. Az amerikai hadsereg előzetes jelentései szerint nem ellenséges tűz okozta a tragédiát, bár a tálibok állították, hogy ők lőtték le a gépet. 

Egy hónappal ezelőtt legalább hét afgán katona halt meg, amikor helikopterük lezuhant Balkh északi tartományában.  Az akkori balesetet technikai problémák okozták a jelentések szerint. 

A tálibok nagy erőkkel felügyelik Afganisztán csaknem felét, és hiába vannak béketárgyalások, napi konfliktusok vannak az afgán, illetve amerikai erőkkel.