Tűz volt egy norvég reptéren, több száz autó semmisült meg

2020.01.08. 12:17

A norvégiai Stavanger repülőtéren egy parkolóházban hatalmas tűz tombolt kedd délután. A légi forgalom leállt, és a közeli szállodákat is evakuálták. Az ötemeletes parkolóház egy része összeomlott és körülbelül 300 autót pusztított el a tűz.

A kedd délután felcsapott lángok okozta tüzet a csak este fél tízre tudták eloltani a tűzoltók - jelentette az NTB, a norvég hírügynökség a helyi rendőrségre hivatkozva. Stavanger külvárosában lévő repülőtér garázsában keletkezettt tűzben senki sem sérült meg. 

Lángoló autók a nyugat-norvégiai Stavanger repülőtér parkolójában, Solában 2020. január 7-én.Forrás: MTI/EPA/NTB SCANPIX/Carina Johansen

A tűz a földszinten keletkezett, és innen terjedt tovább az emeletekre. A garázs egy része összeomlott, és félő, hogy további része is összedől - írja egy helyi lap. A garázsban több mint 3000 parkolóhely van, és a tulajdonos szerint a tűz kezdetekor szinte tele volt. Végül mintegy 300 autó semisült meg a tűzben.

Az első hírek szerint egy elektromos autó okozhatta a tüzet, de most már úgy vélik, hogy egy idősebb dízel autó gyulladhatott ki. 

Úgy gondoljuk, higy egy idős dízel autó gyulladt ki. Egy apuka látta, hogy az autója motorházteteje alól füst száll fel, majd a lángok is felcsaptak - nyilatkozta a rendőrparancsnok.

A légiforgalmat is leállították, hogy egyszerűbb legyen a tűzoltás. 

Erna Solberg norvég miniszterelnök Twitteren jelezte, hogy a reprülőgép lezására miatt, kénytelen volt változtatni uticélján, ezért Oslóba utazik.

A szél a füstöt a közeli szállodák felé fújta, ezért evakuálták a vendégeket.