Nem is próbálják már integrálni a bevándorlókat Svédországban

Svédország, migráció
Vágólapra másolva!
„Inkább a naiv svédek alkalmazkodnak a bevándorlókhoz a migránsok integrálódása helyett." Így kommentálták többen is azt, hogy a svédországi Karlstad város központi kórházában az információs táblákon a svéd és angol nyelvű feliratokon kívül arab, perzsa és szomáli nyelven is tájékoztat a kórház. Sokak szerint az efféle megnyilvánulások csak nehezítik az amúgy is nehézkes integrációt, miközben Svédországban számos területen egyre nagyobb problémát okoz a bevándorlás és annak következményei – írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

„Velem együtt még sokan kíváncsiak arra, hogy milyen üzenetet küld ez a bevándorlóknak. Nos, azt, hogy nem kell megtanulniuk svédül, mivel a naiv svédek alkalmazkodnak hozzájuk, nem pedig fordítva (ők integrálódnak)", írja egy olvasó levelében a Nya Wermlands-Tidningen hírportálnak.

A Samhällsnytt nevű hírportál fotókat is készített a táblákról, és felhívják arra is a figyelmet, hogy sok más Karlstadban élő nemzetiséggel, például

a városban élő thai kisebbséggel nem ilyen előzékenyek a kórházban.

Forrás: Samhällsnytt

Az újonnan érkező bevándorlók integrációja egyre nagyobb problémát jelent Svédországban. Tavaly novemberben a jobboldali értékeket képviselő Svéd Demokraták konferenciáján szólalt fel a svédországi migrációs állapotokról a párt vezetője, Jimmie Åkesson. A politikus szerint több migránst kellene hazaküldeni, mint befogadni és egyben azt is kellene jelezni a Svédországba igyekvő bevándorlóknak, hogy az ország már teljesen tele van. Ugyanis, ha ezek elmaradnak, annak komoly következményei lehetnek, a migránsok pedig úgy viselkednek, mintha saját országukban lennének – holott pont, hogy alkalmazkodniuk kellene az ottani értékekhez.

A nagymértékű bevándorlás következményeit is egyre inkább megérzik a svéd városokban.

Sok településen komoly költségvetési problémát okoz a migránsoknak fizetendő rengeteg támogatás,

így a szociális kiadások visszafogására kényszerülnek. Ráadásul a rendfenntartó erők sem tudnak megbirkózni a bűnözés nagy mértékű növekedésével, a bandaháborúk, robbantások és lövöldözések már a svéd mindennapok részévé váltak.