Csalódást okozott a hercegi pár II. Erzsébet brit uralkodónak. Harry herceg és Meghan hercegné háttérbe vonulnak a királyi családban, a szerdai bejelentésükről azonban nem egyeztettek a palotával.

Csalódást okozott II. Erzsébet angol királynőnek Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő bejelentése, miszerint háttérbe vonulnak a királyi családban - írja a Sky News.

A lap úgy tudja, hogy a hercegi pár a nyilatkozat kiadása előtt nem is egyeztetett a Buckingham palotával. 

Harry herceg és Meghan hercegnő szerdán az Instagramon jelentették be, hogy hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, "progresszív, új szerepkörre" törekszenek a monarchia intézményrendszerén belül.

Kevesebb feladatot vállalnak a brit királyi család tagjaként, és anyagilag is önálló életet akarnak élni, megosztva az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között.

Eltávolították a viaszfigurákat is

A pár azonban azt is hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködnek a királynővel és a palotával.

Ennek ellenére a bejelentésről nem egyeztettek a királyi család hivatalával, a lap úgy tudja, hogy a nyilatkozat szövegét is egyedül írta meg a hercegi pár.

A bejelentésük után a párt ábrázoló viaszfigurákat is eltávolították a királyi család többi tagját ábrázoló figurák közül a londoni Madame Tussauds panoptikumban - írja a The Sun

Steve Davies, az intézmény ügyvezetője azt mondta, hogy így akartak reagálni a bejelentésre. 

A pár viaszfigurái a panoptikumban maradnak, azonban az még nem világos, hogy pontosan hol kapnak majd helyet.

Nehezen viselték a búlvársajtó figyelmét

Harry herceg és Meghan Markle 2018-ban házasodtak össze, fiuk, Archie tavaly született. Meghan hercegnő tavaly egy dokumentumfilmben beszélt róla, hogy nehezen viselik a brit bulvársajtó figyelmét.

Háttérbe vonul a hercegi a párForrás: Samir Hussein/WireImage/2019 Samir Hussein/Samir Hussein

A királyi család eddig viszont csak pletykának minősítette azokat a híreszteléseket, amik arról szóltak, hogy a hercegi pár Kanadába költözne.