Így robbantja szét Dániát az iszlamizáció

Vágólapra másolva!
Az iszlamizmus terjedéséről, és annak nagyon súlyos dániai következményeiről közölt tanulmányt Ahmed Akkari, egykori imám. Akkari szerint az egyik legfőbb probléma, hogy Dániában a nyugati jogrend mellett kiépült egy másik párhuzamos jogrendszer, mindez pedig lehetetlenné teszi a muszlimok integrációját. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldali radikális pártok és az iszlamista erők egyre inkább egymásra találnak, mindez pedig újabb súlyos konfliktusokat generálhat.
Vágólapra másolva!

Óriási vitákat váltott és vált ki Dániában Ahmed Akkari egykori imám legújabb tanulmánya, amiben a többi közt arra mutatott rá, hogy

az iszlamizmus felelős a leginkább azért, hogy nem képesek az országban a muszlimok sikeresen beilleszkedni a társadalomba.

Dániában egyre nagyobb gondot okoz a muszlimok integrációja és az iszlamizáció térhódítása Forrás: Jylland Posten

Nagyon durva adatok

A kutatás szerint

a nem nyugat-európai országokból érkezett bevándorlók 48 százaléka egyetértene azzal, hogy tiltsák be Dániában a vallások kritizálását.

A három éve Dániában élő migránsok 42 százaléka ért egyet ezzel az állítással, míg az etnikai dánoknak csak a 20 százaléka – mindez abból a közvélemény-kutatásból derült ki, amit a dán integrációs minisztérium készített. Ez az eredmény egy időben került nyilvánosságra azzal a tanulmánnyal, amit egy dániai think-tank szervezet közölt arról, hogy miért nem tudnak integrálódni a muszlimok a nyugati társadalmakba.

A tanulmányt Ahmed Akkari egykori muszlim imám írta. Akkari tevékeny szerepet játszott azoknak a tüntetéseknek a megszervezésében, amelyek a Közel-Keleten törtek ki 2006-ban. Az ügy előzménye volt, hogy a Jyllands-Posten nevű dán lap karikatúrákat közölt Mohamed prófétáról. Akkari később szakított az iszlámmal, és egy könyvet írt 2014-ben Búcsú az iszlámtól címmel. Most például azt írta, hogy az iszlamizmus egy vallási alapú ideológia, amely „az iszlámnak a világ meghódítását célzó totalitárius értelmezését tartalmazza."

Dániában a bevándorlók egyre nagyobb részét nem zavarná, ha betiltanák a vallások kritizálásának a lehetőségét Forrás: AFP/JENS NOERGAARD LARSEN/Jens Nrgaard Larsen

Az iszlamizmus célja a Nyugat lebontása

Akkari szerint az iszlám tradicionális értelmezései hatalommonopóliumot jelentenek a muszlimok felett.

vélekedett az egykori imám.

Akkari úgy véli, hogy az iszlám soha nem illeszkedett be teljesen egyetlen társadalomba sem, és hogy a muzulmánok sohasem alkalmazkodtak teljesen a nem muzulmán kultúrákhoz. Az iszlamizmus a nyugati kohézióval szemben küzd, és egyfajta ellenerőt generál, ami a terrorizmusban, a különféle bandákban és politizáló csoportokban jelenik meg – tette hozzá.

Egymásra találtak a baloldali radikálisokkal

A szakértő szerint a legfőbb probléma, hogy az iszlamista csoportok erőteljesen befolyásolják a nyugati muszlimokat.

- vélekedett Akkari.

Dániában egyelőre nem lehet tudni, hová vezet a kétféle jogrendszer egymás mellett élése Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

A volt imám szerint Dániában nagyon sok mecset működése egyértelműen a muszlimok sikeres integrációja ellen hat. Számításai szerint csupán a dániai mecsetek egynegyede tekinthető olyan helynek, ahol a vallásgyakorlat a legfontosabb, és nem egyéb tanok terjesztése. Akkari úgy véli,

Állításait azzal támasztja alá Akkari, hogy a baloldali radikális pártok támogatottsága ott kiemelkedő, ahol sok muszlim él.

Ez a kulcskérdés

A Jylland Posten utánajárt annak, hogy valóban igaz-e Akkari állítása. Arhus városának Gellerup negyedében a helyi mecsetek és a radikális baloldali Venstre szoros együttműködésének köszönhetően

a párt támogatottsága a 2015-ös 5,1 százalékról a 2019-es parlamenti választáson 34,2 százalékra nőtt.

Hasonló folyamat zajlott le a bevándorlók által nagy számban lakott területeken is, mint például Vollsmose, Tingbjerg és Norrebro.

Akkari szerint a nyugati társadalmak sok esetben olyan kivételeket adnak a muzulmán kisebbség számára a saját jogrendjükkel szemben, amely mára elvezetett ahhoz, hogy két jogrendszer van érvényben bizonyos országokban vagy városrészekben. Ez a helyzet pedig egyértelműen a muszlimok sikeres integrációja ellen hat – tette hozzá. A kettős jogrendszer állapotára valamilyen választ kell találnia a nyugati társadalmaknak, mivel csak egy olyan környezetben lehet sikeres a beilleszkedés, ahol minden állampolgárra ugyanazok a jogok és kötelességek vonatkoznak – vélekedett a volt imám.

A bevándorlás egyre több problémát okoz Dániában is Forrás: Getty Images/iStockphoto/Mirsad Sarajlic

Szigorították a határellenőrzést

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre több jel mutat arra, hogy a borzalmas bűncselekmények jellemezte svédországi állapotok Dániában is megjelenhetnek.

A robbantások, a gyilkosságok és a szervezett bűnözői csoportok számára a nyitott határok miatt egyre jobban elérhető Dánia is.

Koppenhága éppen ezért kénytelen volt szigorítani a határellenőrzést a svédországi határain. A bűncselekmények mögött nagyrészt migránshátterű személyek állnak.

Írtunk arról is, hogy egyre többen ismerik fel Dániában, hogy óriási problémákat okoz az országban, hogy a bevándorlók párhuzamos társadalmat építenek fel.

Egy felmérés szerint a koppenhágai bevándorlók körében egyre inkább elfogadott, hogy az ő hagyományaik felette állnak a dán törvényeknek.

Bár a hatóságok próbálnak fellépni a párhuzamos társadalomépítéssel szemben, de lehet, hogy már régen elkéstek.