Prérifarkasok garázdálkodnak Chicagóban. Egy állatot csütörtök este befogtak a hatóságok, de nem biztos, hogy ez a kojot volt a felelős az elmúlt napokban történt támadásokért.

Prérifarkasok garázdálkodnak Chicagóban, az állatok már két embert, köztük egy hatéves gyereket is megtámadtak - írja a CBS News. A hatóságok csütörtök este befogtak egy állatot, az azonban nem világos, hogy ez a farkas volt-e felelős a támadásokért.

Az egyik eset még szerdán történt, amikor az egyik kojot egy hatéves fiút harapott meg a Lincoln Parkban, a Peggy Notebaert Múzeum közelében. A gyereket a járókelők mentették meg,  az ő elmondásuk alapján lehetett tudni, hogy egy prérifarkas támadt a fiúra. 

Később pedig egy férfi jelentkezett a Northwestern Memorial Kórházban azzal, hogy egy prérifarkas támadta meg. Egyikük sérülése sem volt életveszélyes. 

Általában nem támad emberre

A hatóságok csütörtökön befogtak egy állatot, de az nem világos, hogy ez a farkas volt-e felelős a támadásokért.

Egy keleti prérifarkas Nyugat-VirginiábólForrás: ForestWander.com/ForestWander Nature Photography/Forestwander

Bár a prérifarkasok általában nem harapják meg az embereket, már más amerikai városokból is érkeztek hírek támadásokról  - mondta a CBS-nek Stan Gehrt, az Ohio Állami Egyetem professzora. 

Kelley Gandurski, a chicagói állategészségügyi központ munkatársa szerint az állatok a szokatlan hideg miatt, illetve táplálék után kutatva bukkantak most fel a nagyvárosokban. Gandurski egyben felszólította a város lakóit, hogy ne hagyják felügyelet nélkül a háziállatokat.