Brutális hóvihar és jégeső csapott le több amerikai államra

2020.01.12. 06:40

Eddig tíz halálos áldozata van az ítéletidőnek, amely szombaton csapott le több amerikai államban, Texastól északkelet felé. A hóviharok hurrikán erősségű széllel érkeztek.

Az amerikai meteorológiai szolgálat jelentése szerint a hó vastagsága 15-30 centiméterre hízhat vasárnapra Illinois, Michigan, New York és New England államok egyes részein. A közutakon akár másfél centiméter vastagságú jégpáncél is kialakulhat.

Több mint 260 ezer lakásban és üzlethelyiségben megszűnt az áramszolgáltatás Alabamában, Mississippiben, Kentuckyban, Tennesseeben és Arkansas-ban a PowerOutage.us honlap szerint.

 A legnagyobb áramkimaradásokat szombat estére megszüntették Texasban, Michiganben és Illinois-ban. A légiközlekedést leginkább a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren zavarták meg a viharok:

több mint ezer járat kimaradt, és több száz késett a flightaware.com weboldal közlése szerint.

A viharok összesen tíz halálos áldozata között egy rendőr és egy tűzoltó is van Texasban. A meteorológiai szolgálat szerint még mindig tornádó és áradás fenyegeti Louisiana, Arkansas, Texas, és Oklahoma egyes területeit, ahol összesen 18 millió ember él.