Hóba írt SOS mentette meg három hét után a vadonban rekedt férfit

2020.01.12. 16:08

Leégett a kunyhója december közepén, azóta élt az alaszkai vadonban egy amerikai férfi. Tyson Steele egy ponyvából épített sátrat és konzerveket evett. Végül csütörtökön mentették ki helikopterrel.

Több mint húsz napig élt egyedül az alaszkai vadonban egy férfi, miután leégett a menedékül szolgáló kunyhója - írja az NBC News. Tyson Steele-t csütörtökön mentették ki helikopterrel. A Facebook-on közzétett videofelvétel szerint Steele kétségbeesetten integetett a karjával, miközben egy hatalmas „SOS" felirat mellett állt.

A 30 éves utah-i férfi szeptember közepe óta élt egyedül egy világtól elzárt kis kunyhóban az alaszkai Susitna-völgyben. December közepén azonban komoly hibát követett el: egy kartondobozt rakott a kályhájába, és vélhetően egy kippattanó szikra meggyújtotta a kunyhója tetejét.

Steele magához vett pár konzervet, néhány takarót, kabátot és hálózsákot és kimenekült a házból, mielőtt az porig égett. A férfinak ezután minden kapcsolata megszakad a külvilággal, a legközelebbi település pedig mintegy 20 mérföldre volt.

Visszatért a családjához

Az első két éjszakát Steele egy általa épített hóbarlangban vészelte át, majd miután teljesen kialudtak a lángok

ponyvából és deszkákból felhúzott egy sátrat a kunyhó maradványaira.

Steele azt mondta, hogy sokat próbált aludni és kerülte azokat a területeket a tábora körül, ahol túl mély volt a hó. 

Ahogy teltek a napok, azon gondolkodtam, hogy mikor kezd aggódni értem a családom, mikor küldenek segítséget - mondta a férfi.

Erre Steele-nek egészen csütörtökig kellett várnia. Ekkor találtak meg ugyanis az alaszkai mentőcsapatok, miután családja jelezte, hogy hetek óta nem tudtak kapcsolatba lépni a férfival.

Miután kimentették Stelle azt mondta, hogy visszatér Salt Lake Citybe, hogy a családjával legyen.