Ötvenkilenc éves korában meghalt Cristina Topescu, ismert román televíziós újságíró - számolt be a Maszol.ro hírportál. Hatósági forrásokra hivatkozva az Antena1 kereskedelmi csatorna arról számolt be, hogy álmában infarktust kapott, ez okozhatta az újságírónő halálát.

Cristina Topescu halálhírét megerősítette az Agerpres hírügynökségnek a bukaresti mentőszolgálat egyik vezetője. Alis Grasu elmondta, hogy az újságírót holtan találták vasárnap a lakásában a rendőrök, ők riasztották a mentősöket. Közlése szerint 

az újságírónő már napokkal korábban meghalhatott. 

Cristina Topescu már három hete meghalhatott bukaresti otthonában.Forrás: Facebook

Az Ilfov megyei rendőrség arról számolt be, hogy vasárnap este egy nő a rendőrség segítségét kérte, miután három hete nem látta a szomszédját. A rendőrök kiszálltak a lakáshoz, amelyben megtalálták a holttestet. Külsérelmi nyomok nem voltak rajta, a halál okát kórbonctani vizsgálat állapítja majd meg.  Az újságíró 1960. július 4-én született Nagyváradon, édesapja a közismert sportkommentátor, Cristian Topescu volt.

Cristina édesapjával, a közismert sportkommentátor Cristian TopescuvalForrás: youtube

Cristina Topescu a Bukaresti Egyetem idegen-nyelvi fakultásán szerzett diplomát, az újságírói pályáját pedig a köztelevíziónál kezdte 1970-ben, egy gyermekműsort szerkesztett és vezetett. A rendszerváltás után hosszú ideig a Prima TV-nél, majd 2013-tól az Antena3 hírtelevíziónál dolgozott. Az utóbbi csatornától személyes okokra hivatkozva 2017-ben távozott.  

Hétfő délután hatósági forrásokra hivatkozva az Antena1 arról számolt be, hogy az előzetes vizsgálatok szerint alvás közben infarktus kapott Cristina Topescu.

Az újságíró állítólag az ágyában feküdt, amikor a rendőrök rátaláltak.

Külsérelmi nyomok nem voltak rajta, és a teste állapota arra utalt, hogy már három hete meghalhatott.

Az újságírónő hat kutyát is tartott, azokból kettő már nem élt, amikor a rendőrök betörték a lakásajtót.