Rengeteg pénzt vett fel a bankból a Kuciak-gyilkosság megrendelője

szlovák újságíró-gyilkosság, Marián Kocner
A kettős gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kocner milliomos szlovák üzletember a bazini bíróság tárgyalótermében. 2020. január 13-án hivatalosan is megkezdődött a Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnírová meggyilkolásának ügyében indított per tárgyalása.
Vágólapra másolva!
Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának híre előtt egy nappal 50 ezer eurót vett fel a bankból Marian Kocner, aki megbízást adott a gyilkosságra. A pénzfelvételről egy biztonsági kamera felvételeket készített – írja a Paraméter.
Vágólapra másolva!

Marian Kocner, akit Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya megölésének megrendelésével vádolnak,

50 ezer eurót vet fel a Tatra bankból 2018. február 27-én, vagyis egy nappal azelőtt, hogy nyilvánosságra került volna a gyilkosság.

A felvételt a bank biztonsági kamerái felvették. A képeket a Dennik N hozta nyilvánosságra.

Szlovák lapértesülések szerint a gyilkosság vádlottjai több pénzt akartak, ezt alátámasztotta a másik két vádlott vallomása is.

Másfél hónappal a letartóztatása előtt Marian Kocner megint elment a bankba, akkor 300 ezer eurónyi készpénzt vehetett fel.

A kettős gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kocner Forrás: MTI/EPA/Jakub Gavlák

Ahogy korábban írtuk, a korrupciós ügyek feltárásán dolgozó Jan Kuciaknak és jegyesének holttestét 2018. február 21-én találták meg az otthonukban. A gyilkosság után tüntetéssorozat indult, Robert Fico kormányfő pedig lemondott.