Hatan meghaltak egy kínai városban, amikor egy víznyelő nyelt el egy autóbuszt.

Legalább hat ember meghalt, és 16-an megsérültek, amikor egy víznyelőbe süllyedt egy busz Kínában hétfő este - írja a BBC. Az eset az ország középső részén lévő Hsziningben történt egy kórház közelében.

A balesetről készült videofelvételen látható, ahogy a busz beáll a megállóba, majd egyszerűen megnyílik alatta a föld, és a jármű félig eltűnik a víznyelőben.  Ezután látható egy robbanás is, majd az üregből füst és lángok csapnak fel.

Több embert keresnek még

Az nem világos, hogy összesen hány ember tartózkodott a buszon a baleset idején. A balesetben megsérült 16 embert kórházba szállították, állapotuk stabil.

A sérültek közül egy fiatal fiú segítségnyújtás közben esett maga is a gödörbe - írta a Thepaper.cn kínai hírportál.

A baleset okát vizsgálják, a további eltűntek - egyes sajtóértesülések szerint két, mások szerint négy ember - felkutatása pedig jelenleg is zajlik. A hatóságok csaknem 1000 embert és 30 járművet, valamint két földkotrót vezényeltek a helyszínre.

Több hasonló eset is volt az elmúlt években

A BBC felidézi, hogy 

Kínában egyre gyakoribbak a hasonló balesetek,  aminek oka sokak szerint az építkezésekben keresendő.

2018-ban négy ember halt meg Szecsuán tartományban, amikor egy víznyelő nyílt meg egy forgalmas járdán, 2013-ban pedig öt ember vesztette életét egy hasonló balesetben Sencsen egyik iparnegyedében.